Manuscrisul original al coloanei sonore a filmului "Psycho", de Alfred Hitchcock, scos la licitaţie

Manuscrisul original al compoziţiilor muzicale incluse pe coloana sonoră a filmului "Psycho", de Alfred Hitchcok, a fost scos la licitaţie pentru suma de 75.000 de dolari, informează contactmusic.com.

Urmărește
13 afișări

Norma Herrmann, văduva compozitorului Bernard Herrmann, a scos la vânzare acest manuscris ce conţine 20 de pagini. Cu banii pe care speră să îi încaseze, Norma Herrmann doreşte să producă şi apoi să lanseze un DVD Box cu operele soţului ei, informează tabloidul britanic Sunday Express.

"Este o coloană sonoră atât de celebră şi ea înseamnă foarte mult pentru mine. Este singurul lucru pe care l-am păstrat ca suvenir din operele lui Bernard", a declarat Norma Herrmann.

Potrivit presei britanice, deşi manuscrisul a fost scos la licitaţie, Norma Herrmann s-ar afla în negocieri pentru a-l vinde Universităţii California din Los Angeles.

"Psycho" este un thriller de groază regizat de Alfred Hitchcock în alb şi negru, în 1960, pe baza romanului omonim de Robert Bloch. Acest lungmetraj major din filmografia lui Alfred Hitchcock este considerat o capodoperă a genului de suspans şi a făcut din actorul Anthony Perkins o mare vedetă internaţională. El interpretează rolul lui Norman Bates, un tânăr cu probleme psihice, proprietarul unui motel, în care personajul Marion Crane - interpretată de Janet Leigh - va avea parte de un destin tragic. Un detectiv privat (Martin Balsam), iar apoi amantul şi sora lui Marion (Vera Miles) se lansează în căutarea ei.

Suspansul şi componenta horror se conjugă armonios, pentru a atinge paroxismul în momentul în care misteriosul ucigaş este demascat.

"Psycho" a stat la baza a trei continuări, toate trei cu Anthony Perkins în rolul principal, realizate în 1983, 1986 şi 1990. În 1998, Gus Van Sant a realizat şi el un remake al acestui film celebru, în care rolul personajului Lila Crane a fost interpretat de Julianne Moore.

Filmul original, care a avut un buget de producţie de 806.947 de dolari, a avut un imens succes de casă - obţinând numai în America de Nord 32 de milioane de dolari - şi a primit patru nominalizări la premiile Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici