- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (18.07.2024, 15:28)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Adriatică, mai caldă cu 5 grade decât media perioadei. Turiştii tot îi caută „răcoarea”
Sute de mii de turişti caută în această săptămână în Marea Adriatică un refugiu la canicula extremă din Croaţia, deşi temperatura apei atinge şi ea maxime istorice. „Mergem la fiecare 10 minute în apă să ne răcorim”, spun turiştii. Adriatica a fost cu circa 5 grade mai caldă decât media perioadei.
Urmărește
884 afișări
Marea Adriatică, mai caldă cu 5 grade decât media perioadei. Turiştii tot îi caută „răcoarea”
Samira şi Toska, ambele din Elveţia, se numără printre cei aproximativ 900.000 de turişti străini, conform statisticilor biroului de turism, care îşi petrec în prezent vacanţa în Croaţia, scrie Reuters.
„Am fost în Italia săptămâna trecută şi am crezut că a fost cald acolo, dar aici este şi mai cald...”, a spus Toska, stând pe o plajă din afara oraşului istoric Split de la Marea Adriatică. „Mergem la fiecare 10 minute în apă să ne răcorim”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Temperaturile pe uscat în timpul zilei au crescut la peste 40 de grade Celsius în această săptămână, în timp ce temperatura mării în jurul oraşului Dubrovnik, la sud de Split, a atins luni un record istoric de 29,7 grade Celsius.
Ivica Vilibic, oceanograf la Institutul Rudjer Boskovic din Split, a declarat că întreaga Adriatică a fost cu aproximativ 5 grade mai caldă decât media pentru această perioadă a anului.
„Există efecte diferite (din cauza schimbărilor climatice). De exemplu, există specii cărora le place un ocean cald, ca în Marea Roşie. Aşadar, există o mulţime de specii care vin deja la Marea Adriatică şi vor veni şi mai multe”, a declarat el pentru Reuters.
„Dar există şi alte specii care sunt specii din apele reci, cum ar fi creveţii, de exemplu.... Deci, practic, acestea vor avea probleme, ar putea dispărea în câteva decenii, deoarece oceanul va fi prea cald pentru ele”.
Pentru moment, însă, marea este un sanctuar pentru turişti.
„Apa este uimitoare. Pământul este fierbinte, este un dezastru”, a declarat Jasmin Babarovic din Bosnia. „Nu îndrăznesc să ies din apă din cauza temperaturilor ridicate, iar marea este extra răcoritoare”.
Citește pe alephnews.ro: Reacția lui Zelenski, după ce SUA a permis Ucrainei să atace cu ATACMS în interiorul Rusiei: „Rachetele vor vorbi de la sine”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace