Municipiul Sfântu Gheorghe participă, pentru al patrulea an consecutiv, la "Ora Pământului"

Municipiul Sfântu Gheorghe va participa, pentru al patrulea an consecutiv, la evenimentul "Ora Pământului", care va avea loc în 26 martie, când se vor stinge luminile din oraş timp de o oră şi va fi organizat un concert la lumina lumânărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1 afișare

Consilierul local Mădălin Guruianu, iniţiatorul programului "Ora Pământului" în Sfântu Gheorghe, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că şi în acest an, în 26 martie, între orele 20.30-21.30, se vor stinge luminile din oraş şi vor fi organizate diferite evenimente pentru celebrarea "Orei Pământului".

Potrivit sursei citate, printre altele, se va organiza un concert în Parcul Central, la lumina lumânărilor şi a torţelor.

Guruianu a lansat un apel către toate instituţiile publice şi private, organizaţii nonguvernamentale, societăţi comerciale sau persoane fizice să sprijine această idee, ale cărei beneficii sunt, în opinia sa, "extraordinare, mai ales la nivelul schimbării de mentalitate şi al mesajului puternic transmis tinerei generaţii".

Sfântu Gheorghe se află printre oraşele care susţin evenimentul global "Ora Pământului".

În 2008, la iniţiativa Asociaţiei Pentru Comunitate, oamenii şi reprezentanţii instituţiilor din Sfântu Gheorghe au stins luminile şi au fost organizate petreceri la lumina lumânărilor în mai multe locuri publice din oraş.

În 2009, oficialităţile au preluat ideea şi Sfântu Gheorghe a fost printre primele zece oraşe din România participante la evenimentul "Ora Pământului", oprind oficial iluminatul public, timp de oră, în municipiu.

Şi în 2010, în Sfântu Gheorghe a fost oprit iluminatul public, iar Asociaţia de Tineret ECOU a organizat o petrecere în Parcul Central, cu muzică live, la lumina torţelor.

Evenimentul "Earth Hour" ("Ora Pământului") a fost iniţiat în 2007, când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste două milioane de persoane au luat parte la această iniţiativă, prin stingerea luminilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008 "Earth Hour" a devenit o mişcare globală, 27 de oraşe mari ale lumii participând la eveniment.

În 2009, evenimentul a atras participarea a sute de milioane de persoane din peste 4.000 de oraşe, din 88 de ţări, iar anul trecut s-a atins numărul de un miliard de participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici