- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (05.08.2022, 10:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muntele K2, al doilea cel mai înalt din lume, a avut cel mai aglomerat sezon din toate timpurile
Al doilea cel mai înalt munte din lume, K2 din Pakistan, a primit un număr record de alpinişti în acest an, pe fondul creşterii interesului, după pandemie şi restricţii, scrie CNN.
Urmărește
736 afișări
Autor Foto - Zacharie Grossen, Wikipedia Commons
Au fost emise 207 permise de ascensiune pentru K2, a declarat Sajjid Hussain, un oficial de turism din Gilgit Baltistan, regiunea de la graniţa cu China care găzduieşte Munţii Karakoram, un lanţ care conţine toate cele cinci vârfuri pakistaneze de peste 8.000 de metri.
K2, care atinge 8.611 metri, este considerat de mulţi alpinişti ca fiind mai dificil din punct de vedere tehnic decât Everestul.
Vremea temperată din luna iulie, de obicei cea mai bună perioadă a anului pentru a atinge vârful, plus uşurinţa relativă a călătoriilor în comparaţie cu anii precedenţi şi o situaţie politică stabilă în ţară, se crede că au contribuit la numărul record de ascensiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Un alt factor a fost cererea care a crescut în timpul pandemiei. Cu unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume interzise sau greu accesibile din cauza închiderii graniţelor din cauza Covid, mulţi alpinişti şi-au petrecut ultimii doi ani economisind bani şi pregătindu-se pentru o revenire pe munte.
În timp ce K2 este mai dificil de urcat din punct de vedere fizic, este semnificativ mai ieftin decât Everestul.
Permisele pentru a urca pe cel mai înalt munte din lume costă 11.000 de dolari de persoană, iar potenţialii alpinişti trebuie să calculeze şi costurile de călătorie spre şi dinspre Nepal, îmbrăcăminte, echipament, mâncare şi ghizi şi şerpaşi angajaţi.
În acelaşi timp, un permis de ascensiune pentru K2 - care acoperă adesea celelalte patru vârfuri de "opt mii" din apropiere - poate fi obţinut pentru 7.200 de dolari pentru un grup de şapte persoane.
Numărul de permise nu a fost singurul record stabilit în acest an.
Mirza Ali, fondatorul companiei de alpinism Karakorum Expeditions, cu sediul în Pakistan, a declarat pentru CNN că un număr record de 20 de femei au escaladat K2 până acum în această vară.
Printre acestea se numără Samina Baig, prima femeie pakistaneză care a ajuns în vârf, şi Jenn Drummond, americanca care şi-a propus să devină prima femeie care escaladează toate cele şapte "second summits", al doilea cel mai înalt munte de pe fiecare continent. K2 a fost ultimul munte pe care Drummond trebuia să îl escaladeze pentru a-şi stabili recordul istoric.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe