Narcis Iustin Ianău, trupa Ballance şi soţii Luca, primii finalişti ai show-ului "Românii au talent"

Narcis Iustin Ianău, trupa Ballance şi soţii Luca au reuşit să ajungă în marea finală a show-ului "Românii au talent" de la Pro TV, ei fiind selectaţi în ediţia de vineri seară a emisiunii, în urma voturilor publicului şi a deciziei juriului.

Urmărește
4 afișări

După aproape patru ore de competiţie şi numere care mai de care mai spectaculoase, publicul a fost cel are a selectat primii doi finalişti - Narcis Iustin Ianău şi trupa Ballance - pentru marea finală din 25 aprilie a show-ului "Românii au talent".

Tânărul în vârstă de 16 ani Narcis Iustin Ianău a fermecat la propriu atât telespectatorii, cât şi publicul din studio, cu vocea sa de contratenor, interpretând desăvârşit "Adagio in G minor" de Albinoni.

Spectaculosă a fost şi evoluţia celor doi membri ai trupei Ballance, care au adus pe scena "Românii au talent" un număr foarte dificil de acrobaţie mâini în mâini.

De altfel, atât interpretarea lui Narcis Iustin Ianău, cât şi numărul trupei Ballance au ridicat publicul şi juriul în picioare, evidenţiindu-se astfel în rândul celor 12 momente artistice din prima semifinală a show-ului "Românii au talent".

Totodată, "necruţătorul" juriu format din Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre a fost cel care a desemnat cel de-al treilea finalist, ales dintre ocupanţii următoarelor două locuri în urma voturilor publicului - numărul de dresaj realizat de tânăra Bernadette şi căţeluşa Vanda şi numărul spectaculos de piruete pus în scenă de soţii Viorica şi Emil Luca.

Recunoscând că este o decizie foarte dificilă, juriul i-a selectat pentru a ajunge în finală pe soţii Luca, după ce aceştia au reuşit să stabilească un record pe scena "Românii au talent" şi au realizat 400 de piruete consecutive.

După finalul competiţiei de vineri seara, Narcis Iustin Ianău a declarat, într-o întâlnire cu presa, că nu se aştepta să fie pe primul loc în preferinţele publicului, promiţând totodată că o să se pregătească intens pentru marea finală de la "Românii au talent".

"Nu mă aşteptam să fiu pe locul I în topul preferinţelor, mă aşteptam pe locul trei - patru, dar când am aflat că sunt pe locul I am rămas surprins. Mă voi pregăti din greu pentru finală, să uimesc şi mai tare. Sper să fie mult mai bine decât ce am prezentat acum", a spus Narcis Iustin Ianău, care a fost susţinut din public de părinţii şi de fratele lui. De altfel, Narcis a dezvăluit că a moştenit talentul de la tatăl său care are o voce foarte frumoasă.

Felicia, mama lui Narcis, a venit special din Italia pentru a fi alături de fiul ei. Mărturisind că nu l-a încurajat pe Narcis, pentru că "toată lumea râdea de el" când era mic din cauza vocii lui foarte subţiri, ea a spus că situaţia fiului ei este mult mai bună acum când acesta a început să studieze la Liceul de Muzică din Bacău.

"Noi nu ştim muzică, dar acum merge la un liceu, acolo profesorii pot să îl ajute. Când a intrat la liceu au început să-i spună că are o voce specială, aparte. El nu a studiat decât 30 de ore de canto la şcoală, dar îi place foarte mult şi învaţă foarte mult singur acasă", a mai spus mama talentatului interpret. Ea a precizat că de zece ani lucrează în Italia, fiind nevoită să îşi întreţină familia.

Pe de altă parte, Narcis Iustin Ianău a mai spus că de când a apărut la "Românii au talent" i s-a schimbat radical viaţa. "Am primit foarte multe propuneri din partea multor companii, multor şcoli. Nu am luat nicio decizie pentru că e o decizie foarte grea să alegi una dintre toate propunerile care îţi sunt oferite", a spus Narcis, precizând însă că munceşte foarte mult pentru performanţele sale, respectiv câte cinci ore pe zi.

"Trebuie să învăţ teorie, apoi trebuie să fac vocalize, apoi încep să pregătesc o anumită piesă. E greu cu şcoala, pentru că unii profesori poate sunt invidioşi, alţii poate nu. Nu ştiu nici eu. S-a întâmplat şi chestia aceasta, să nu mă înţeleagă, şi este foarte greu pentru că am mult de învăţat şi la şcoală, am de învăţat şi pentru cariera pe care vreau să mi-o formez", a mai explicat tânărul.

Narcis Iustin Ianău nu s-a gândit ce o să facă dacă o să câştige marele premiu de 120.000 de euro, însă spune că sigur o să se concentreze în continuare asupra carierei sale. "Primul lucru pe care l-aş face dacă aş câştiga ar fi să pregătesc concerte, să îmi creez viitorul mai departe", a mai spus Narcis Iustin Ianău.

Pe de altă parte, cei doi membri ai trupei Ballance, situată pe locul al doilea în preferinţele publicului, au declarat după competiţie că nu se aşteptau la acest rezultat, întrucât toate numerele prezentate au fost foarte spectaculoase. Ei au mărturisit că au prezentat pe scena "Românii au talent" doar trei minute din întregul lor număr care are o durată de 8 minute şi 45 de secunde, fiind mult mai solicitant.

"Majoritatea cuplurilor care fac mâini în mâini au cel puţin 20 de kilograme diferenţă în greutate şi mai au şi o diferenţă de înălţime şi atunci elementele se pot executa mult mai uşor decât în cazul nostru, care avem un echilibru mai instabil. Noi suntem egali de înălţime, avem 1,77 metri, şi avem o diferenţă de greutate de 12 kilograme", au spus cei doi tineri în vârstă de 26 de ani.

De şapte ani, ei execută elemente mâini în mâini. "Am făcut gimnastică de la vârsta de patru ani de zile, la Braşov, ne-a ajutat foarte mult. Am avut nişte antrenori foarte buni de gimnastică, ei ne-au adus până la 16 ani", au mai spus cei doi.

Totodată, ei au mărturisit că elementele foarte dificile din numerele pe care le execută le pun în dificultate sănătatea. "Vrem să lungim numărul nostru până la 10 minute. Mulţi oameni din lumea circului ne-au spus însă că nu este indicat să facem asta, dar noi vrem, pentru că suntem încă tineri, deşi avem multe probleme de sănătate, şi la coloană, şi cu umerii, şi cu încheieturile, se blochează muşchii", au explicat ei.

Dacă vor câştiga marele premiu, cei doi acrobaţi de la trupa Ballance îşi doresc să realizeze un spectacol mare şi să nu mai fie nevoiţi să meargă în străinătate permanent, pentru a-şi putea câştiga existenţa. "Vrem să realizăm un spectacol mare, să nu mai fim nevoiţi să plecăm în străinătate, sau să plecăm numai când suntem chemaţi special, pentru spectacole exclusive, dar nu să ne petrecem toată viaţă în străinătate, mai ales că lucrăm două luni la un spectacol, o lună poate în altă parte, câteva zile în altă parte, şase luni poate pe un vas, nu se ştie niciodată. Se câştigă mulţumitor în străinătate, însă este vorba de calitatea execuţiei", au explicat ei. Chiar şi pentru semifinala de vineri seară, cei doi au venit din Germania, unde trebuie să se întoarcă imediat, întrucât au un contract în derulare.

Foarte veseli, soţii Viorica şi Emil Luca, în vârstă de 51 şi respectiv 54 de ani, au declarat după finalul competiţiei de vineri seara că au sperat să ajungă în finală. "Am sperat dar nu eram convins că vom ajunge în finală, pentru că numere sunt aşa de bune, toţi sunt aşa de talentaţi şi au interpretat elemente foarte grele, încât realmente trebuie să ai tupeu să te pretinzi în finală", a spus Emil Luca.

Pentru marea finală soţii Luca vor pregăti 1.000 de piruete consecutive. "În seara asta am făcut 400 de piruete, însă 1.000 de piruete ne-am propus să facem în finală, dacă producătorii ne vor acorda timp suficient", a afirmat Viorel Luca. El a mai spus amuzat că de 26 de ani încearcă să o ameţească pe soţia lui, însă nu reuşeşte.

"Nu ameţesc niciodată, mă doare puţin mâna stângă, dar de ameţit nu. Nu are nicio şansă să mă ameţească", a spus şi Viorica Luca. Ea a precizat că pentru repetiţii folosesc o bucătărie de vară a unui vecin, a cărei podea este pavată cu gresie.

"Repetăm câte o jumătate de oră, de două-trei ori pe săptămână. Nu avem timp de repetiţii, noi lucrăm în gospodăria proprie, avem grădină de întreţinut, lucrăm şi la câmp", a spus la rândul său Emil Luca.

Dacă vor câştiga finala "Românii au talent", soţii Luca vor să îşi asigure "o bătrâneţe mai liniştită". "În urma acestui concurs m-au presat mai mulţi dansatori de dans popular din Cluj şi am reactivat Ansamblul Cununa Transilvaniei. Dacă vom câştiga marele premiu o să am bani să închiriez o sală de repetiţii pentru zece ani şi voi cumpăra costume naţionale. Vreau să duc folclorul românesc mai departe şi dacă se poate să-l ridic pe aceste culmi", a mai spus Emil Luca.

Prima semifinală i-a adus pe scena de la "Românii au talent" şi pe: Titanii Funky Fresh, o trupă de dans din Bucureşti, tânăra saxofonistă Ana-Maria Sandu din Piatra Neamţ, percuţionistul Marius Ioniţă, cântăreţul de operă Alexandru Cămărăscu, gemenii cântăreţi Paul şi Virgil Păunescu, dansatorii Reka şi Ştefan, dansatorul cu stomacul Rareş Deac şi Florin Hârşan, care a prezentat un număr de tuns viteză.

Invitaţii speciali ai serii au fost tenorul Costel Busuioc, care a devenit celebru după ce a participat la emisiunea "Hijos de Babel" din Spania, şi Valentin Urse, "Omul vierme", care a impresionat juriul emisiunii "Supertalent" din Germania.

Foarte gustate de public au fost şi momentele artistice pregătite de baletul emisiunii, coordonat de Edi Stancu. Astfel, într-unul dintre momentele artistice o dansatoare cu o fotografie a Andrei pe chip, împingând un cărucior, şi şase dansatori cu fotografiile lui Cătălin Măruţă pe feţe au smuls ropote de aplauze publicului din studio. La fel de apreciat a fost şi un alt dans, în care erau parodiaţi ceilalţi doi membri ai juriului, Mihai Petre şi Andi Moisescu, dar şi gazdele show-ului, Pavel Bartoş şi Smiley.

Cea de-a doua semifinală a emisiunii "Românii au talent" se va desfăşura sâmbătă seara şi va fi difuzată în direct pe Pro TV, începând cu ora 20.30. Etapa semifinalelor se va încheia pe 8 şi 9 aprilie, iar finala maratonului talentelor se va desfăşura pe 25 aprilie la Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici