Nintendo deschide muzeu în Japonia. De când va putea fi vizitat

Nintendo va deschide un muzeu în Japonia, ceea ce le va da fanilor ocazia să exploreze istoria companiei, de la începuturile sale până la succesul mondial al consolelor şi jocurilor video.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Nintendo deschide muzeu în Japonia. De când va putea fi vizitat

Nintendo deschide muzeu în Japonia. De când va putea fi vizitat

Săptămâna viitoare, compania japoneză Nintendo va deschide un muzeu dedicat istoriei sale, oferindu-le, astfel, fanilor ocazia să exploreze evoluţia unuia dintre cei mai renumiţi creatori de jocuri din lume, scrie Reuters.

Situat în Uji, aproape de sediul central al companiei din Kyoto, muzeul va prezenta atât consolele Wii şi Game Boy, cât şi creaţii mai puţin cunoscute, cum ar fi căruciorul pentru bebeluşi Mamaberica şi imprimanta Copilas.

Fondată în 1889, iniţial fiind producător de cărţi de joc hanafuda, compania Nintendo a devenit un gigant global al industriei de gaming. Shigeru Miyamoto, creatorul faimosului joc Super Mario şi director executiv al companiei, a declarat că muzeul a fost creat pentru ca publicul să înţeleagă valorile Nintendo, cum ar fi distracţia şi accesibilitatea.

Muzeul, amplasat în locul unei foste fabrici de cărţi de joc, va oferi vizitatorilor experienţe interactive, inclusiv posibilitatea de a juca Super Mario Bros., pe un controller gigant. Toate biletele pentru primele două luni sunt deja epuizate.

De vreme ce vânzările pentru consola Switch s-au mai potolit după succesul răsunător cu peste 140 de milioane de unităţi vândute, fanii şi investitorii aşteaptă cu nerăbdare anunţurile privind viitorul succesor al acestei console. Nintendo urmează să dea mai multe detalii cât de curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici