Nunta prinţului William - aspecte inedite prezentate în cifre

De la cel mai mic dintre ele - o singură verighetă pentru cuplul princiar - şi până la cele mai mari - 2 miliarde de telespectatori vor urmări ceremonia -, editorii de la AFP prezintă câteva aspecte, reliefate prin cifre, ale nunţii prinţului William cu Kate Middleton.

Urmărește
5 afișări

O singură verighetă - aceea pe care William o va pune pe degetul inelar al lui Kate Middleton, deoarece prinţul a decis să nu poarte verighetă, după modelul bunicului său, ducele de Edinburgh.

Două torturi de nuntă la banchetul oficial: un tradiţional tort cu fructe etajat, care va fi secondat de unul cu ciocolată, unul dintre deserturile preferate din copilărie ale prinţului William.

Trei ani: vârsta celor mai tinere domnişoare de onoare ale viitoarei prinţese. Una dintre acestea este nepoata Camillei Parker Bowles, a doua soţie a prinţului Charles.

Şase "foşti" (foşti iubiţi, n.r.) ai lui William şi Kate au fost invitaţi la această nuntă.

Zece clopote vor bate la catedrala Westminster - cu o jumătate de oră înainte de ceremonie şi trei ore după aceasta.

14 soţii pentru regele Mswati al III - lea din Swaziland, invitat la nunta regală, în calitate de şef al unui stat membru în Commonwealth, sunt prezente şi ele la Londra.

17 grade Celsius: temperatura maximă de la Londra în ziua de vineri, cu aproape 10 grade Celsius mai mică faţă de weekendul trecut.

35 de câini poliţişti vor patrula pe traseu, căutând eventualele dispozitive explozive.

100 de trăsuri fac parte din grajdurile regale britanice, iar cinci dintre ele vor fi folosite în ziua nunţii.

775 de camere are Palatul Buckingham, dintre care 19 vor fi repartizate pentru recepţia şi banchetul oficial.

11.000 de baraje de securitate au fost amplasate de-a lungul traseului pe care îl va urma alaiul regal prin centrul Londrei.

2,5 milioane de cârnăciori pentru cocktail au fost vânduţi de reţeaua de magazine Marks and Spencer în ultimele zile, pe măsură ce se apropie serbările populare ce vor avea loc în cartierele londoneze în ziua nunţii regale.

3,5 milioane de ceşti au fost fabricate cu efigia tinerilor căsătoriţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici