O brutărie din Sfântu Gheorghe va încerca să prepare cel mai greu tort din lume, de 550 de kilograme

O brutărie din Sfântu Gheorghe va încerca să prepare, de Zilele Oraşului, cea mai mare pâine cu cartofi secuiască, de aproximativ 30 de kilograme, şi cel mai greu tort din lume, de 550 de kilograme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
7 afișări

Proprietarul unei brutării din Sfântu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în 7 şi 8 mai se va încerca stabilirea a două recorduri, cele două evenimente făcând parte din programul Zilele Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura în perioada 1-8 mai.

Astfel, a explicat Dioszegi Laszlo, în 7 mai se va pregăti cea mai mare pâine cu cartofi secuiască, aceasta urmând să cântărească aproximativ 30 de kilograme.

Potrivit sursei citate, la prepararea pâinii vor lucra trei brutari, care vor folosi 14 kilograme de făină şi patru-cinci kilograme de cartofi.

În 8 mai, participanţii la Zilele Sfântu Gheorghe ar urma să guste din cel mai greu tort din lume, care va avea 550 de kilograme, pentru a marca aniversarea a 550 de ani de atestare documentară ca aşezare urbană a municipiului.

Dioszegi a precizat că tortul de fructe şi frişcă va avea circa şase metri lungime şi peste un metru înălţime, iar pentru prepararea sa se vor folosi 200 de kilograme de fructe.

Ulterior, tortul va fi împărţit participanţilor la Zilele Oraşului, pentru un preţ simbolic de un leu pentru o felie, iar banii care se vor aduna astfel vor fi donaţi pentru a sprijini un localnic care are nevoie de un transplant de rinichi, precum şi pentru o fundaţie care se ocupă de copii autişti.

Organizatorii apreciază că vor fi aproximativ şase mii de porţii.

Peste 300 de evenimente sunt incluse, în acest an, în programul Zilelor Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai mari manifestări de acest gen din Transilvania, iar printre invitaţi se numără trupa engleză Smokie, C.C. Catch, Mircea Baniciu, Hi-Q şi solista Operei Metropolitan din New York Miklosa Erika.

În acest an, sărbătoarea municipiului Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 1-8 mai, evenimentul fiind la a XX-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici