O mie de ambarcaţiuni vor coborî pe Tamisa pentru a celebra domnia reginei Elizabeth a II-a

O flotilă de 1.000 de ambarcaţiuni va coborî pe Tamisa, în 2012, pentru a celebra cei 60 de ani de domnie ai reginei Elizabeth a II-a - jubileul de diamant -, un spectacol nemaivăzut de peste 300 de ani, la care vor participa peste 1 milion de spectatori, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Urmărește
2 afișări

Pe 3 iunie 2012, suverana britanică va lua loc într-o ambarcaţiune special construită pentru această ocazie, cu ornamente inspirate din cele ale vaselor de luptă din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, a precizat comitetul de organizare (Thames Diamond Jubilee Foundation), prezentând, marţi, acest proiect.

Regina va coborî pe fluviu, urmată de o flotilă de 1.000 de ambarcaţiuni provenind din Marea Britanie, statele Commonwealth-ului şi din alte ţări din lume, care se va întinde pe o lungime de peste 12 kilometri, dând naştere astfel unui spectacol inedit, care a putut fi văzut pentru ultima oară pe vremea domniei regelui Charles II, în urmă cu peste 300 de ani. Ceilalţi membri ai familiei regale ar putea coborî şi ei pe fluviu la bordul altor ambarcaţiuni.

Acesta este primul mare eveniment public din cadrul festivităţilor care vor marca anul viitor cei 60 de ani de domnie ai suveranei britanice, care a fost dezvăluit până în prezent de către organizatori

Urcată pe tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei George al VI-lea, regina Elizabeth a II-a a fost încoronată pe 2 iunie 1953.

Această reconstituire istorică "va da viaţă Tamisei, umplând-o de ambarcaţiuni şi de sunetele produse de clopote, cornuri şi fluiere, reamintind în acelaşi timp trecutul ei regal dar şi epoca de aur a unui fluviu în care domnea altădată o activitate intensă", a declarat Adrian Evans, supervizorul evenimentului.

Acest spectacol, care va costa mai multe milioane de lire sterline, va fi finanţat din donaţii şi diverse sponsorizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici