O navă italiană de pasageri deschide noul sezon de croaziere în Portul Constanţa

Prima navă de croazieră care va vizita România în acest an este aşteptată să sosească, sâmbătă, în Portul Constanţa, turiştii urmând să rămână pe pământ românesc aproape jumătate de zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
29 afișări

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa, nava maritimă "Vista Mar', sub pavilion Italia, va deschide, pe 9 aprilie, sezonul de croaziere 2011 în Portul Constanţa. Nava este programată să sosească la ora 08.00 şi va pleca din portul Constanţa la ora 19.00. "Vista Mar" are o capacitate de 300 de pasageri.

În luna aprilie, şi-au mai anunţat sosirea în portul Constanţa alte nave de pasageri. Nava maritimă "Kristina Katarina", sub pavilion Finlanda, este aşteptată pe 12 aprilie. Turiştii finlandezi fac, timp de o săptămână, o croazieră pe Marea Neagră, cu escale în Turcia, Bulgaria, România şi Ucraina.

De asemenea, în 14 aprilie, va reveni în Portul Constanţa pasagerul 'Vista Mar", iar în 28 aprilie va acosta luxoasa "Costa Alegra", aparţinând companiei "Costa Crociere".

Conform reprezentanţilor CN APM SA Constanţa, se estimează ca numărul turiştilor sosiţi în portul Constanţa în acest sezon de croaziere să crească cu zece la sută faţă de anul trecut.

La terminalul de pasageri al Portului Constanţa au fost anunţate pentru acest an, până la această dată, peste 50 de escale ale unor nave de pasageri. Companiile de croazieră, partenere fidele ale portului Constanţa, revin şi în acest sezon: "Costa Crociere" a anunţat şase sosiri ale navelor sale, "Kristina Cruises" - patru sosiri, "Ortodox Cruises" - zece sosiri.

În premieră, va ajunge în portul Constanţa nava "Clipper Odyssey" a companiei "Zegrahm Expeditions", cu turişti americani la bord. Aceştia au în program excursii în Delta Dunării şi la Histria.

În sezonul de croaziere 2010, s-au înregistrat 58 de escale ale navelor de pasageri, cu 21.300 turişti la bord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici