O nouă destinaţie de vacanţă. Istorie, plaje, deşert şi oaze, toate la un loc. Din ce în ce mai mulţi români aleg Tunisia. Iată de ce

Dacă ai început deja să îţi planifici vacanţa pentru anul viitor şi nu ai stabilit o destinaţie - s-ar putea să găseşti una aici.

Urmărește
11725 afișări
Imaginea articolului O nouă destinaţie de vacanţă. Istorie, plaje, deşert şi oaze, toate la un loc. Din ce în ce mai mulţi români aleg Tunisia. Iată de ce

O nouă destinaţie de vacanţă. Istorie, plaje, deşert şi oaze, toate la un loc. Din ce în ce mai mulţi români aleg Tunisia. Iată de ce

Cu un sezon ce se întinde pe mai bine de 7 luni şi cu resorturi ce sunt dublate de o istorie vastă şi o geografie, cum se spune la noi, "cu toate formele de relief", Tunisia este o destinaţie ce a crescut în popularitate în rândul românilor. Potrivit Join Up!, Tunisia a fost a treia în topul destinaţiilor preferate de turiştii români care au ales să meargă în vacanţă cu turoperatorul ucrainean, după Egipt şi Turcia.

De ce aleg atât de mulţi români ţara nord africană

Pentru început o scurtă istorie a ţării: Fenicienii au fondat Cartagina în secolul al IX-lea î.Hr., după unele dintre cele mai cunoscute războie ale antichităţii, Hannibal şi elefanţii săi au fost înfrânţi, iar romanii au preluat controlul pentru mai multe secole. După romani au venit arabii, perioada otomană, şi, în cele din urmă, protectoratul francez în 1881. Independenţa a fost câştigată în 1956 sub conducerea lui Habib Bourguiba. Revoluţia din 2011 a dus la căderea regimului autoritar şi a deschis calea către democraţie. Astăzi, ţara este văzută la nivel internaţional ca una dintre poveştile de succes ale primăverii arabe.
 
După cum se poate observa ţara a trecut prin multe etape ce şi-au pus amprenta asupra arhitecturii, tradiţiilor  şi gastronomiei. Toate fac ţara o destinaţie în care nu vei avea timp să te plictiseşti.

Poţi merge fără viză din România

Un alt punct forte este faptul că cetăţenii români pot să petreacă pâna la 90 de zile fără sa aibă nevoie de o viză. Rezervi, te urci în avion cu paşaportul şi vei intra în ţară fără probleme. Zborurile charter oferite de agenţii precum Join UP sunt directe şi pleacă din marile oraşe din ţară.

Totuşi, ce poţi face într-o vacanţă în Tunisia? Răspunsul este mai jos:

Experienţa Nord Africană a început cu aterizarea pe aeroportul din Monastir, după un zbor de 2 ore şi jumătate din Bucureşti. Aeroportul este obişnuit cu primirea zborurilor charter astfel lucrurile au decurs normal şi rapid. Oraşul Monastir este o prima incursiune promiţătoare în inima Tunisiei, deschizând uşa către o săptămână plină. Am fost preluaţi de ghidul nostru, de la Carthage Group ce ne-a prezentat pe drumul spre hotel intinerariul săptămâni şi ne-a familiarizat cu istoria şi geografia ţării. La hotel, la fel cum am făcut pe tot parcursul săptămânii, am petrecut timp la plajele foarte bine întreţinute din resorturi.
 
A doua zi a fost dedicată vizitării Medinei din Sousse, un labirint fascinant de străzi înguste şi pieţe aglomerate. Aici vei face cunoştiinţă cu bazarurile, meşteşugurile, mâncarea şi mirodenile tunisiene. Pieţele din jurul Medinei sunt în sine o experienţă aparte. Medina cu ale sale fortificaţii este un loc în care poţi petrece ore bune. 
 
În Sousse de neratat este şi Muzeul Arheologic. Muzeul găzduieşte o colecţie remarcabilă de artefacte din perioade diverse, inclusiv epoca romană, bizantină şi islamică. Printre exponatele notabile se numără mozaicuri antice, statui, obiecte din sticlă şi ceramică. Artefactele oferă o imagine captivantă a evoluţiei culturii şi societăţii din zonă. În plus grădina şi poziţia sa pe o culme oferă un loc perfect pentru poze.
 
 
Următoarea destinaţie a fost unul dintre cele mai aşteptate puncte ale călătoriei – Deşertul Sahara din Tunisia. De la plimbările cu ATV sau cămilă la posibilitatea de merge cu maşini offroad la locul unde s-au filmat părţi din seria Star Wars, deşertul tunisian oferă o experinţe aparte. În plus aici poţi vedea răsăritul de pe pe unul dintre cele mai mari lacuri de  sare - Chott el Djerid( a meritat din plin trezirea la 4 dimineaţa). În excursia prin Sahara am vizitat şi o grădină zoologică cu animale specifice zonei unde ghidul vorbea română.
 
 
Deşertul nu este deşert dacă nu are şi oaze. Iar oazele sunt cu adevărat paradisuri după o zi în Sahara. În oaze oamenii cultivă curmale, multe din ele ajung şi în supermarket-urile din România. Poţi vizita uşor plantaţii şi chiar manca dacă ajungi în perioada recoltării.
 
 
A urmat o zi de refacere la hotel. Voi nota aici că zona de hoteluri din Tunisia este la un nivel bun. Am schimbat mai multe hoteluri pe parcursul acestor zile şi toate operează pe sistemul all-inclusive, iar cele mai bune oferte pentru ele le găseşti prin agenţii precum Join Up
 
Cartagina, cu mozaicurile sale antice şi ruinele pline de istorie, ne-a transportat într-o altă eră. Am explorat amfiteatrul roman şi am admirat vestigiile unei civilizaţii străvechi ce la un moment dat a luptat împotriva Romei pentru supremaţie în Mediterană. ( Poze în Galerie)
 
Grecia Tunisiei. Sidi Bou Saïd, cu casele sale albe şi străzile împodobite cu flori, a fost o altă surpriză în călătoria noastră. Priveliştea superbă a mării Mediterane şi atmosfera liniştită au creat un cadru perfect. Am savurat specialităţile locale la un restaurant aparte, admirând arhitectura unică şi influenţele culturale care au definit această bijuterie a Tunisiei. 
 
 
Pe finalul vacanţei am avut parte şi de o surpriză. Ghidul ne-a dus la vila românului George Sebastian. Aflată în Hammamet ea a aprţinut unui arisocrat român ce a stat în perioada interbelică în ţara nord-africană. Vila cu o arhitectură şi o plajă superbă merită un articol în sine. Ce va veni curând. 

Ok, dar cât costă excursiile?

las aici o listă a preţurilor oferite de Carthage Group pentru excursiile ce au ca punct de plecare principalele staţiuni unde ajung turiştii
 

O concluzie. Tunisia este o destinaţie ce merită pusă pe listă

Preţurile produselor şi serviciilor sunt în opinia mea sub preţul unor destinaţii din acestă zonă. Este o ţară sigură şi uşor accesibilă. Infrastructura este surpizător de bună, se vede influenţa franceză aici. Astfel, poţi îmbina în Tunisia relaxarea de la resorturi cu excursiile de o zi în locurile pline de istorie şi tradiţii.
 
Dacă te tentează o astfel de vacanţă las aici o serie de oferte pentru Tunisia ce sunt acum disponibile pentru 2024. Dacă nu mai ai răbdare până în sezonul aprilie- octombrie 2024 - AICI sunt oferte pentru destinaţii din sezonul acesta.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici