O nouă revistă Al-Qaida le oferă femeilor sfaturi pentru înfrumuseţare şi căsătoria cu mujahedini

O nouă revistă în limba arabă, Al-Shamikha, oferă femeilor o combinaţie de sfaturi pentru înfrumuseţare şi modă, dar şi pentru creşterea copiilor cu scopul ca aceştia să fie pregătiţi pentru jihad, relatează CNN.

Urmărește
2 afișări

Primul număr al revistei, de 31 de pagini, le oferă femeilor sfaturi atât despre cum să obţină un ten perfect, inclusiv prin acoperirea feţei şi statul în casă atunci când este posibil, cât şi despre cum să îşi găsească soţul mujahedin perfect, potrivit cotidianului The Independent.

De asemenea, "cititoarelor li se spune că este de datoria lor să îşi crească fiii pentru a fi nişte mujahedini pregătiţi pentru jihad", iar un alt articol le îndeamnă să îşi dea viaţa în lupta împotriva inamicilor islamului, potrivit Daily Mail. Publicaţia, care are pe copertă o mitralieră şi o femeie care poartă vălul, publică, de asemenea, interviuri cu femei care îşi laudă soţii morţi în atacuri sinucigaşe, adaugă Daily Mail.

Al-Shamikha este distribuită de aceeaşi organizaţie a Al-Qaida care se află în spatele revistei de limba engleză Inspire, apărută anul trecut, precizează cele două publicaţii britanice.

Inspire, adresată occidentalilor care ar putea fi atraşi de cauza jihadistă, este o publicaţie online a al-Qaida în Peninsula Arabă. Aceasta conţine instrucţiuni despre construirea de bombe şi codificarea mesajelor. În prima ediţie a revistei a fost publicat şi un articol intitulat "Cum să confecţionezi o bombă în bucătăria mamei tale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici