Oprea perturbat de o marmură desprinsă de pe Guvern de muncitori neinformaţi de prezenţa ministrului

O bucată din marmura care acoperă Palatul Victoria a fost desprinsă cu zgomot puternic de muncitorii care consolidează clădirea şi care nu ştiau că Oprea era în conferinţă de presă,incident care i-a indus ministrului o clipă de ezitare şi i-a determinat pe ziarişti să spună în glumă "or fi libienii"

Urmărește
5 afișări

Palatul Victoria, o clădire încadrată în Clasa I de risc seismic, este supusă de doi ani unor lucrări de consolidare şi reamenajare încă nefinalizate.

În timpul declaraţiei de presă susţinută de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, privind participarea României la misiunea NATO din Libia, o bucată de aproximativ jumătate de metru pătrat a fost desprinsă de pe clădirea Guvernului, sub geamul unde era în desfăşurare se desfăşura briefingul de presă al ministrului.

În cădere, placa de marmură a lovit alte elemente ale clădirii şi s-a spart în mai multe bucăţi, cu zgomot puternic, iar câteva fragmente au ajuns în apropierea gardului metalic care delimitează Palatul Victoria de trotuar.

În momentul impactului extrem de zgomotos, ministrul Oprea a avut un moment de ezitare, dar a continuat să explice operaţiunile militare ale NATO din zona maritimă a Libiei. La rândul lor, zariştii au glumit spunând că "or fi libienii".

Reprezentanţii Guvernului au precizat, ulterior, că muncitorii care lucrau în acel moment la faţada Palatului Victoria nu au fost avertizaţi că în interior este în desfăşurare o conferinţă de presă şi au efectuat o prăbuşire controlată a respectivei plăci de marmură, considerând că fragmentul se afla într-un echilibru precar şi se putea desprinde accidental în orice moment.

Jurnaliştii acreditaţi la Guvern au putut observa însă că "prăbuşirea controlată" a avut loc într-un perimetru care nu era delimitat şi protejat, trecătorii şi nici măcar jandarmii care asigură paza Palatului Victoria nefiind avertizaţi că ar putea cădea vreun obiect periculos de pe Guvern.

În toamna anului trecut, Regia pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, care gestionează proiectul, a informat MEDIAFAX că fundaţia şi structura de rezistenţă a Palatului Victoria au fost consolidate, dar data de finalizare a lucrărilor de modernizare a sediului Guvernului nu mai poate fi estimată, în prezent fiind asigurate resurse doar pentru studiul de fezabilitate al etapei a doua de consolidare a clădirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici