Ora Pământului: Marşul bicicliştilor, concerte unplugged Sistem şi Corul Sound, sâmbătă, în Capitală

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 25 martie.)

Urmărește
1 afișare

Ora Pământului va fi sărbătorită sâmbătă seară în Capitală prin tradiţionalul marş al bicicliştilor, cu plecare şi sosire în Piaţa George Enescu, unde, după ora 20.00, vor avea loc concerte unplugged cu Sistem şi Corul Sound, şi prin stingerea luminilor în mai multe instituţii, anunţă organizatorii.

Sâmbătă, la ora 20.30, 51 de oraşe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Ora Pământului/ Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie, potrivit organizatorilor - World Wide Fund for Nature (WWF).

Ca în fiecare an, WWF invită bucureştenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti. Evenimentul "Mai mult decât o oră pentru planetă" se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 17.30, în Piaţa George Enescu, prima manifestare din program fiind Marşul Earth Hour 2011.

Bicicliştii bucureşteni sunt aşteptaţi în Piaţa George Enescu, de unde se va pleca pe următorul traseu: Strada C.A. Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Romană - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle- Bulevardul Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizată pe bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396.

Marşul Earth Hour se va încheia la ora 19.00. Începând cu ora 20.00, publicul se va putea bucura, ca şi în anii trecuţi, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20.30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare şi ale Muzeului Naţional de Artă, din zona Pieţei George Enescu. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va încânta publicul cu un repertoriu alcătuit special pentru eveniment din piesele: "Siyahamba" (imn sud-african), "Tourdion" (secolul al 15-lea), "Mare hibă-i la Jibău", de Dariu Pop, "Sârba-n căruţă", de Ghorghe Danga, "Nunta", de Constantin Arvinte, "Summertime", de George Gershwin, "Java-jive", de Ben Oakland, şi "When I'm 64", semnată The Beatles.

În plus, în Bucureşti vor fi stinse luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour la Palatul Parlamentului, Opera Română, Teatrul Naţional Bucureşti, dar şi în alte zeci de sedii de companii şi instituţii, ce se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

Pentru acest an, WWF, organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour şi care coordonează campania de cinci ani, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic. Totodată, în 2011, Earth Hour intră într-o etapă nouă: "Beyond the Hour".

Evoluţia extrem de rapidă a campaniei Earth Hour, de la un oraş - Sidney - la 4.500 de oraşe din 128 de ţări, în numai patru ani, a dovedit că există sute de milioane de oameni care îşi doresc să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de mediu actuale, transmite WWF.

Astfel, noutatea ediţiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susţinătorilor Earth Hour să împărtăşească idei, poveşti sau planuri despre cum aleg să îşi reducă impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibilă la www.beyondthehour.org şi reflectată şi de logoul campaniei, s-a născut în urma evoluţiei campaniei Earth Hour, completată de sute de poveşti pe care oameni de rând, instituţii sau mari companii le-au împărtăşit încă din 2007, când a avut loc prima ediţie. Pentru că aceste poveşti au dezvăluit un număr mare de oameni care sunt pregătiţi să se implice mai mult şi să îşi reducă impactul negativ pe care îl au asupra planetei, Earth Hour 2011 se va dedica reflectării lor, fie că ele vor veni din partea companiilor, a autorităţilor sau a oamenilor obişnuiţi.

Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibilă şi de pe www.earth-hour.ro, site-ul campaniei din România, va centraliza toate aceste poveşti şi acţiuni, care pot fi consultate de publicul larg. Tot pe pagina www.earth-hour.ro, susţinătorii Earth Hour îşi pot înscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de acţiuni şi evenimente specifice, pot descărca materiale de promovare şi pot fi la curent cu ultimele noutăţi legate de Earth Hour în România şi în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici