Organizatorii Delahoya spun că nu au primit bani de la CL, deşi "Clujul se mândreşte" cu festivalul

Organizatorii Festivalului de Muzică Electronică Delahoya, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, la Cluj-Napoca, afirmă că nu au primit bani de la bugetul local, deşi "Delahoya este unul din evenimentele cu care Clujul se mândreşte", însă au decis totuşi să nu mărească preţul biletelor.

Urmărește
10 afișări

Horaţiu Dan, unul din organizatorii Festivalului de Muzică Electronică Delahoya, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că evenimentul, aflat la cea de-a 15-a ediţie, are un buget de aproximativ 40.000 de euro.

"Am decis să nu majorăm preţul biletelor faţă de anul trecut, cu toate că nu am primit sprijin financiar din partea Consiliului Local. Deşi am cerut sprijinul, Consiliul Local Cluj-Napoca nu a aprobat niciun leu pentru ediţia a 15-a, astfel că festivalul se va ţine cu un buget de aproximativ 40.000 de euro, faţă de 50.000 la ediţia 2010. Anul acesta a fost foarte greu din punct de vedere financiar. Toţi sponsorii şi-au redus bugetele de eveniment şi am fost dezamăgiţi din acest motiv. Ne-am fi dorit să fim sprijiniţi mai mult de Consiliul Local. Am primit un sprijin de a afişa posterele în oraş. Nu înţeleg această atitudine. Fără falsă modestie, Delahoya este unul din evenimentele cu care Clujul se mândreşte", a spus Horaţiu Dan.

El a explicat că organizatorii festivalului au depus un proiect de finanţare la Primăria Cluj-Napoca, pentru că reprezintă unul dintre brandurile oraşului.

"Am cerut 2.000 de euro de la Consiliul Local şi am primit o hârtie prin care ne-au transmis că le pare rău şi că nu ne pot ajuta", a explicat Horaţiu Dan.

Horaţiu Dan a declarat, tot marţi, într-o conferinţă de presă, că această ediţie a festivalului, care va avea loc de vineri până duminică, la Cluj-Napoca, este cea mai ambiţioasă de până acum, fiind invitaţi muzicieni de renume din România şi străinătate, dar şi prin evenimentele colaterale, precum workshop-urile de artă contemporană.

"Zgomotul maşinilor şi al agitaţiei cotidiene va fi minimalizat de muzica Festivalului Internaţional de Muzică Electronică Delahoya, festival care îşi deschide pentru al 15-lea an porţile în parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca. Invitaţii de la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Delahoya sunt cu totul speciali. Printre cei care vor încânta publicul cu reprezentaţia lor se numără Freestylerd DJS - Decks & FX, Par Grindvik, Şuie Paparude, Tres Puntos, Michael Placke, Tagtraumer 2", a spus Horaţiu Dan

De asemenea, vor mixa Julian, Horace Dan D., Gojira, Kid Chriss, Mihigh, Just DLight, Filipash, Rashah Petrovici şi Vj Nyx.

Horaţiu Dan a precizat că artiştii T.A. Jarda, Cîmpan Istvan, Ewald Bone, Reaper, Raul Tişa, Alexandra Tătar şi Călin Moldovan sunt câţiva dintre cei care vor fi responsabili de partea de workshop a Festivalului Delahoya, fiecare pe domeniul său: foto, pictură, video art, hairstyling.

"Partea de workshop a festivalului dă libertatea şi chiar încurajează tinerii să vină cu idei inedite, care vor fi prezentate pe o scenă special amenajată în zona de food-court a mall-ului Polus Center. Astfel, Festivalul Delahoya le oferă gratuit tinerilor artişti care au ceva de spus în domeniul pe care-l reprezintă posibilitatea de a se exprima în faţa publicului şi de a interacţiona cu acesta", a afirmat el.

Conform sursei citate, spre zorii fiecărei zile de festival, publicul se va putea distra la petrecerile After-Hours din Boiler Club.

Preţul biletelor a rămas neschimbat, comparativ cu ediţia de anul trecut a Festivalului Delahoya. Astfel, vineri, preţul biletelor este 20 de lei până la ora 00.00 şi 30 de lei după ora 00.00. Sâmbătă, preţul biletelor este 25 de lei până la ora 00.00 şi 35 de lei după ora 00.00. Pentru posesorii Studcard, preţul biletelor este 20 de lei pe tot parcursul nopţilor de festival.

Participarea la workshop este gratuită atât vineri, cât şi sâmbătă. Workshop-urile se vor desfăşura de la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici