Palmierii ţinuţi în sere pe timpul iernii au fost replantaţi în piaţetele din Mamaia

Autorităţile locale au replantat, în aceste zile, un număr de 135 de palmieri în piaţetele din Mamaia, în condiţiile în care mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă în staţiune minivacanţa de 1 Mai, transmite ccorespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
21 afișări

Potrivit şefului Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, cei 135 de palmieri au fost scoşi din sere şi sunt plantaţi la intrarea în Mamaia, în piaţeta Cazinoului, în Piaţeta Select-Perla şi pe promenada staţiunii.

Pe timpul iernii, acestora le-au fost administrate diferite tratamente, dublate cu substanţe minerale şi stimulatori de creştere. Palmierii se află în vase speciale, cu pământ îmbogăţit cu substanţe nutritive, vase care vor fi îngropate în pământ. Ei au fost scoşi din sere în urmă cu cîteva zile, pentru aclimatizare.

După ce vor sta aproximativ cinci luni în aer liber, palmierii vor fi duşi în sere pentru perioada de iarnă. Palmierii au fost achiziţionaţi de administraţia locală în perioada 2000 - 2001 şi au fost aduşi din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici