Pamela Anderson a cerut Indiei să oprească testele medicale pe maimuţe

Actriţa americană Pamela Anderson a cerut principalului centru de cercetări medicale din India să pună capăt testelor şi experimentelor pe maimuţe, ţinute captive de zeci de ani în laboratoarele acestui centru, a anunţat, sâmbătă, asociaţia pentru drepturile animalelor PETA India, citată de AFP.

Urmărește
3 afișări

Pamela Anderson, o cunoscută susţinătoare a drepturilor animalelor, a declarat că a văzut o înregistrare video, ce ar fi fost realizată clandestin, la Institutul de ştiinţe medicale din India (AIIMS), în care se pot vedea multe exemplare bolnave de maimuţe şi iepuri, ţinute în cuşti de peste 20 de ani.

"Suferinţele lor îmi frâng inima", a declarat Pamela Anderson într-o scrisoare adresată lui R.C. Deka, directorul institutului, în numele grupului PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

O copie a acelei înregistrări video, transmisă odată cu scrisoarea, prezintă animale aflate într-o stare de angoasă extremă - o maimuţă agăţându-se de barele cuştii sale din care încerca să iasă şi un şobolan învârtindu-se în cerc, înnebunit de frică -, a continuat actriţa americană, adăugând că aceste animale "sunt supuse acestui coşmar în fiecare zi".

Imaginile arată, totodată, câteva exemplare de şobolani răniţi, care sunt lăsaţi în cuştile lor, fără a li se acorda niciun fel de îngrijire.

"Nu aţi putea, vă rog, să acceptaţi cel puţin să le «pensionaţi» pe acele animale care şi-au petrecut deja cea mai mare parte din viaţă la institutul AIIMS?", a cerut actriţa americană. Ea i-a reamintit directorului indian AIIMS că legislaţia indiană prevede faptul că orice animal care a supravieţuit unei perioade de trei ani de experimente în laborator trebuie să fie "reabilitat".

Un purtător de cuvânt al institutului citat a declarat pentru cotidianul Times of India că institutul pe care îl reprezintă nu a primit nicio scrisoare de la actriţa americană şi că instituţia în cauză respectă legislaţia indiană.

Acelaşi purtător de cuvânt a afirmat că institutul dispune de instalaţiile prevăzute pentru animalele care au fost supuse unor experimente ştiinţifice timp de cel puţin trei ani.

Pamela Anderson, fosta vedetă a serialului "Baywatch" în vârstă de 43 de ani, a călătorit recent la Mumbai pentru a participa la reality show-ul "Bigg Boss", versiunea indiană a emisiunii "Big Brother".

Pamela Anderson, o înfocată susţinătoare a drepturilor animalelor, s-a implicat în numeroase campanii coordonate de PETA. Anderson, în vârstă de 43 de ani, este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune "Meşterul casei", "Baywatch" şi "V.I.P.". Ea a fost desemnată Playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy.

De curând, Anderson le-a cerut directorilor companiei SeaWorld să închidă parcurile de distracţii acvatice, declarând că balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate. Totodată, Pamela Anderson i-a trimis, în iunie 2010, o scrisoare premierului rus Vladimir Putin, în care îi cerea acestuia să interzică în Rusia importul de piei de focă provenind din Canada.

În 2009, Pamela Anderson i-a expediat primarului din Mumbai o scrisoare în care i-a cerut să renunţe la eutanasierea câinilor vagabonzi şi să aleagă varianta sterilizării acestora, iar în noiembrie 2010, diva americană a lansat o campania prin care le-a cerut evreilor ultraortodocşi din Israel să renunţe la ornamentele din blană naturală.

Pamela Anderson a vizitat România în septembrie 2010, când a participat la petrecerea Royal Candy, un eveniment Playboy Mansion Event by Mansion Events, organizat la Palatul Snagov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici