Patru alpinişti din Covasna şi Harghita vor să cucerească vârful Cho Oyu din Himalaya

Patru alpinişti din judeţele Covasna şi Harghita vor pleca într-o expediţie în Tibet pentru a cuceri vârful Cho Oyu, înalt de 8.201 metri, din Himalaya, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
3 afișări

Alpinistul Tulit Zsombor din Sfântu Gheorghe a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în perioada 18 aprilie - 1 iunie, va participa, alături de Sukos Jozsef (Miercurea Ciuc), Toaso Istvan şi Szabo Zoltan (Odorheiu Secuiesc), la o expediţie în Tibet, pentru a escalada vârful Cho Oyu.

Potrivit sursei citate, această expediţie face parte din proiectul intitulat "Ardelenii pe vârfuri" care are ca scop escaladarea celor mai înalte 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume.

Vârful Cho Oyu (8.201 metri) se află în Tibet, în Munţii Himalaya, la 20 de kilometri de vârful Mount Everest şi este al şaselea ca înălţime din lume.

Tulit Zsombor a mai cucerit vârfurile Triglav (Slovenia), Ercyes (Turcia), Mont Blanc (Franţa), Elbrusz (Rusia), Lenin (Kirgizistan), McKinley (Alaska), Matterhorn (Elveţia), Kilimandjaro (Tanzania), Aconcagua (Argentina), Mount Vinson (Antarctica).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici