Paul Bocuse este maestrul bucătar al secolului, potrivit Culinary Institute of America

Francezul Paul Bocuse a primit, miercuri, la New York, titlul de maestru bucătar al secolului, decernat de prestigioasa şcoală culinară americană Culinary Institute of America, informează AFP.

Urmărește
4 afișări

"Este unul dintre cei mai mari maeştri bucătari din toate timpurile", a declarat Tim Ryan, preşedintele Culinary Institute of America, care i-a înmânat acest trofeu celebrului bucătar francez în vârstă de 85 de ani.

Tim Ryan a vorbit despre cariera îndelungată a maestrului bucătar originar din Collonges-au-Mont-d'Or, din apropiere de Lyon. El a reamintit că Paul Bocuse a condus în anii '60 şi '70 mişcarea cunoscută sub numele de "noua bucătărie", caracterizată prin experiment şi o atenţie sporită acordată prezentării preparatelor, dar şi ingredientelor folosite.

Tot Paul Bocuse este acela care i-a scos pe bucătari din anonimatul bucătăriilor lor, devenind "primul bucătar-vedetă din epoca modernă", a declarat Tim Ryan.

Paul Bocuse, al cărui restaurant L'Auberge din apropiere de Lyon a fost recompensat cu trei stele în prestigiosul Guide Michelin încă din 1965, a spus că secretul succesului în bucătărie este foarte simplu. "Nu trebuie să uiţi niciodată ideea de a prepara un produs bun. Dacă nu există un produs bun, nu poate exista o bucătărie bună", a declarat Paul Bocuse.

Referindu-se la rolul său în apariţia "noii bucătării", Bocuse a declarat că este vorba doar de o invenţie a presei , nu de o "revoluţie incredibilă".

"Noua bucătărie era aşa: nimic în farfurie, totul pe nota de plată", a declarat maestrul francez.

Prezenţi la ceremonie, mai mulţi maeştri bucătari de top au aplaudat recompensarea lui Bocuse cu titlul de maestrul bucătar al secolului. Thomas Keller, patronul restaurantului "Per Se" din New York, a spus că Paul Bocuse a creat cultul modern pentru gastronomie, venerat de starurile de televiziune din zilele noastre precum Gordon Ramsay şi Jamie Oliver.

Daniel Boulud, desemnat maestrul bucătar al anului de către Culinary Institute of America şi proprietarul restaurantului Daniel din New York, a spus că Paul Bocuse l-a inspirat şi cu gustul acestuia pentru "fraternitate".

"Să mergi la piaţă cu cei mai buni prieteni, să alegi cele mai bune produse, apoi să vă aşezaţi la masă împreună, iată ce înseamnă Bocuse", a spus Daniel Boulud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici