- Home
- Life-Entertaiment
- NEW YORK, (31.03.2011, 14:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paul Bocuse este maestrul bucătar al secolului, potrivit Culinary Institute of America
Francezul Paul Bocuse a primit, miercuri, la New York, titlul de maestru bucătar al secolului, decernat de prestigioasa şcoală culinară americană Culinary Institute of America, informează AFP.
Urmărește
6 afișări
"Este unul dintre cei mai mari maeştri bucătari din toate timpurile", a declarat Tim Ryan, preşedintele Culinary Institute of America, care i-a înmânat acest trofeu celebrului bucătar francez în vârstă de 85 de ani.
Tim Ryan a vorbit despre cariera îndelungată a maestrului bucătar originar din Collonges-au-Mont-d'Or, din apropiere de Lyon. El a reamintit că Paul Bocuse a condus în anii '60 şi '70 mişcarea cunoscută sub numele de "noua bucătărie", caracterizată prin experiment şi o atenţie sporită acordată prezentării preparatelor, dar şi ingredientelor folosite.
Tot Paul Bocuse este acela care i-a scos pe bucătari din anonimatul bucătăriilor lor, devenind "primul bucătar-vedetă din epoca modernă", a declarat Tim Ryan.
Paul Bocuse, al cărui restaurant L'Auberge din apropiere de Lyon a fost recompensat cu trei stele în prestigiosul Guide Michelin încă din 1965, a spus că secretul succesului în bucătărie este foarte simplu. "Nu trebuie să uiţi niciodată ideea de a prepara un produs bun. Dacă nu există un produs bun, nu poate exista o bucătărie bună", a declarat Paul Bocuse.
Referindu-se la rolul său în apariţia "noii bucătării", Bocuse a declarat că este vorba doar de o invenţie a presei , nu de o "revoluţie incredibilă".
"Noua bucătărie era aşa: nimic în farfurie, totul pe nota de plată", a declarat maestrul francez.
Prezenţi la ceremonie, mai mulţi maeştri bucătari de top au aplaudat recompensarea lui Bocuse cu titlul de maestrul bucătar al secolului. Thomas Keller, patronul restaurantului "Per Se" din New York, a spus că Paul Bocuse a creat cultul modern pentru gastronomie, venerat de starurile de televiziune din zilele noastre precum Gordon Ramsay şi Jamie Oliver.
Daniel Boulud, desemnat maestrul bucătar al anului de către Culinary Institute of America şi proprietarul restaurantului Daniel din New York, a spus că Paul Bocuse l-a inspirat şi cu gustul acestuia pentru "fraternitate".
"Să mergi la piaţă cu cei mai buni prieteni, să alegi cele mai bune produse, apoi să vă aşezaţi la masă împreună, iată ce înseamnă Bocuse", a spus Daniel Boulud.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe