Persoană cu handicap, medaliată la judo, condamnată pentru înşelătorie

O femeie cu handicap, care susţinea că are grave probleme de mobilitate şi a încasat 8.000 de lire sterline drept alocaţie, a fost condamnată să lucreze în folosul comunităţii, după ce s-a descoperit că practica judo şi făcea partea din echipa paralimpică a Angliei, informează The Sun.

Urmărește
5 afișări

The Sun menţionează că Alexis Farrington, mamă a patru copii, insista că uneori este nevoită să se târască prin casă, din cauza problemelor de mobilitate. Însă, cei de la Departamentul de muncă şi pensii au primit informaţia că femeia practică judo.

Farrington (37 de ani) s-a clasat pe locul cinci la categoria 52 de kilograme la Campionatele Mondiale rezervate persoanelor cu handicap, de anul trecut, şi a fost la un pas de a intra în echipa Marii Britanii pentru Jocurile Paralimpice din 2012.

Autorităţile au filmat-o în secret pe femeie în timpul unui meci, când şi-a trimis oponentul la podea, sau în timp ce se antrena, alergând. De asemenea, Farrington a fost filmată în timp ce era la cumpărături cu soţul şi copiii sau când a mers la un pub. Înregistrările au fost prezentate magistraţilor în timpul procesului ce i-a fost intentat.

Procurorul Neil Bisarya a susţinut că femeia are handicap, dar ea nu a informat autorităţile că mobilitatea sa s-a îmbunătăţit, primind în continuare alocaţia.

Farrington a câştigat mai multe medalii la judo înainte ca un accident rutier, petrecut în urmă cu mai mulţi ani, să-i afecteze măduva spinării şi vederea.

Ea a primit o condamnare de 12 luni de muncă în folosul comunităţii, după ce şi-a recunoscut vinovăţia. Ea a fost exclusă din echipa paralimpică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici