Peste 20 de echipaje s-au înscris la concursul cu atelaje canine "Cupa Corvina"

Un număr de 24 de echipaje din Harghita, Covasna, Mureş şi din Bucureşti şi peste 80 de câini arctici s-au aliniat la starul concursului de atelaje trase de câini "Cupa Corvina", care a început, sâmbătă, la Kalibasko, în apropierea Băilor Chirui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
28 afișări

Traseul de parcurs a fost dificil din cauza zăpezii moi şi umede care a creat probleme atât în privinţa alunecării atelajului, unii dintre concurenţi ajungând la final cu sania ruptă, cât şi în privinţa câinilor care s-au afundat, pe alocuri, în zăpada înaltă de o jumătate de metru.

"A fost foarte greu, câinii s-au comportat exemplar, dar am avut de urcat foarte mult şi zăpada udă şi moale ne-a pus în mare dificultate, la fel şi porţiunile cu noroi, acolo unde zăpada s-a topit. A fost greu, dar foarte frumos, peisajul este ca de poveste şi exact cum ne place nouă, şi musherilor şi câinilor. Dacă voiam ceva mai puţin greu, nu apucam de altceva", a declarat Csato Jozsef, un concurent din Joseni.

Echipajele trase de doi câini au avut de parcurs un traseu lung de 5,5 kilometri, cele de patru câini au alergat pe distanţa de opt kilometri, în vreme ce echipele de şase câini au tras la sanie 12 kilometri, distanţă pe care cel mai rapid concurent a parcurs-o într-o oră şi zece minute.

Etapa a doua a concursului va avea loc duminică, iar la sfârşitul acesteia va avea loc festivitatea de premiere de care se vor bucura, în special, câinii, care vor primi premii cantităţi însemnate de hrană sub formă de granule.

Concursul de la Kalibasko este organizat de Asociaţia Sportivă Yukon din Harghita. Concursurile de sănii trase de câini siberieni au deja tradiţie în Harghita şi se bucură de o mare apreciere atât din partea participanţilor care vin din toată ţara, cât şi a spectatorilor.

În judeţul supranumit "Mica Siberie" a României, temperaturile foarte scăzute sunt pe gustul câinilor arctici, a căror rezistenţă la geruri de minus 40 de grade Celsius este legendară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici