Peste 600 de câini participă la un concurs de frumuseţe, la Bistriţa

Peste 600 de câini din 52 de rase participă, sâmbătă şi duminică, la Bistriţa, la un concurs de frumuseţe organizat de Asociaţia Chinologică Română, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
22 afișări

Concursul se desfăşoară pe mai multe clase şi grupe de arbitraj, de la câini ciobăneşti de turmă, la copoi, câini de companie, ogari şi rase înrudite, sâmbătă, în prima zi de concurs, intrând în ring pentru evaluare peste trei sute de câini.

Preşedintele Asociaţiei Chinologice Bistriţa-Năsăud, Matilda Gubesh, organizatorul concursului de la Bistriţa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că majoritatea câinilor din expoziţie deţin aşa-numitul pedigree de tip A, certificat în care apar părinţii, bunicii şi străbunicii. La fiecare apar titlurile obţinute, cunoscându-se astfel valoarea genetică a câinelui.

"Este un concurs de frumuseţe cu acordarea titlului de CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat), care dă dreptul de reproducţie câinelui. Cei mai mulţi câini înscrişi sunt din rasa Ciobănesc Românesc Carpatin. La Bistriţa, sunt de altfel şi două cluburi de ciobăneşti carpatini. Avem canisă foarte bună de Saint- Bernard şi Caucazian la noi în judeţ, poate cea mai bună din ţară, de Terra Nova, aduşi din Olanda sau Danemarca", a declarat Matilda Gubesh.

La finalul celor două zile de concurs, se vor acorda titlurile de "România prim-junior", "Învingător Bistriţa", "Junior Handler" (copii între 8 şi 14 ani), perechi (mascul şi femelă ale aceluiaşi proprietar), grup de creştere (minimum trei câini care provin de la aceeaşi canisă), cel mai frumos ciobănesc al expoziţiei (cel mai frumos mioritic şi cel mai frumos carpatin), "Best of Group", "Best Puppy", "Best Baby", "Best Veteran", "Junior best in show", "Best in show".

În cadrul expoziţiei va avea loc şi concursul "Câinele mâncăcios".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici