Peste o sută de persoane au participat la Maratonul Sănătăţii pe schiuri, la Harghita Băi

Un număr de 126 de schiori din ţară şi din străinătate s-au aliniat, sâmbătă, la cea de-a 28-a ediţie, de iarnă, a Maratonului Sănătăţii, organizat de Direcţia de Tineret şi Sport (DTS) Harghita în staţiunea Harghita Băi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
27 afișări

Cei 126 de schiori, cu vârste cuprinse între şapte şi 78 de ani, veniţi din ţară, din Ungaria şi din Republica Moldova, au avut de parcurs un traseu de şapte kilometri.

"Am avut mai puţini concurenţi la această ediţie, cam jumătate faţă de cele precedente, din cauza ninsorii, dar şi a accesibilităţii dificile către Harghita Băi şi către pârtiile din staţiune”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul DTS Harghita, Csiki Andras.

Concursul a fost anevoios din cauza ninsorii viscolite care nu s-a oprit până la finalul competiţiei.

Cei mai tineri participanţi la Maratonul Sănătăţii au fost un băiat de 7 ani din Bilbor, Ionuţ Hănganu, şi o fetiţă din Miercurea Ciuc, Nemethi Adrienne, în vârstă de 8 ani.

La polul opus, cei mai vârstnici competitori, care au şi dus cursa la sfârşit, au fost Sandor Istvan din Sânsimion, născut în 1933, şi Fullop Margit din Miercurea Ciuc, în vârstă de 73 de ani, care a declarat la finalul cursei că, deşi nu mai este la fel de sprintenă ca în tinereţe, s-a bucurat din plin de traseul dificil şi că se simte excelent.

Doi concurenţi au fost premiaţi pentru că au venit de la cea mai mare distanţă, Maliutin Svetoslav din Chişinău şi Magyos Imre din oraşul Vac din Ungaria.

Cele mai numeroase familii care au participat la Maratonul Sănătăţii de sâmbătă au fost familiile Racz şi Csucs, ambele din Miercurea Ciuc, cu câte patru persoane, părinţii concurând alături de copii.

Primul Maraton al Sănătăţii a fost organizat în Harghita în urmă cu 30 de ani, la iniţiativa unui regretat ziarist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici