Pet Shop Boys lansează un album cu piese incluse pe coloana sonoră a unui spectacol de balet

Grupul britanic Pet Shop Boys va lansa, pe 22 martie, un album ce conţine piesele de pe coloana sonoră a spectacolului de balet "The Most Incredible Thing", inspirat din basmul omonim scris de danezul Hans Christian Anderson, informează un comunicat.

Urmărește
5 afișări

La acest spectacol de balet, cei doi membri ai grupului Pet Shop Boys au colaborat cu coregraful Javier De Frutos şi cu trupa de dans contemporan Sadler's Wells. Inspirat din basmul omonim scris de danezul Hans Christian Anderson, spectacolul "The Most Incredible Thing" va fi jucat la Londra în perioada 17 - 26 martie.

Neil Tennant şi Chris Lowe, cei doi membri ai trupei britanice, au început să compună piesele de pe acest album în toamna anului 2008 şi le-au finalizat în 2010. Piesele de pe acest album reprezintă o combinaţie inedită între muzica electronică şi muzica clasică, acest "amestec" devenind tot mai popular în rândul producătorilor muzicali.

Pentru realizarea acestui material discografic, trupa Pet Shop Boys a apelat la serviciile tânărului muzician german Sven Helbig, care a asigurat orchestraţia, iar piesele albumului au fost înregistrate la sfârşitul anului 2010 împreună cu Wroclaw Score Orchestra din Polonia, dirijată de Dominic Wheeler.

Pet Shop Boys va pleca din nou în turneu în 2012.

Trupa Pet Shop Boys a reuşit să ajungă de patru ori pe prima poziţie a clasamentelor britanice şi a avut 22 de piese care au intrat în Top 10, de la înfiinţarea ei, la mijlocul anilor '80. Cel mai mare succes al trupei a fost piesa "West End Girls", care a ajuns pe prima poziţie în toate topurile din lume, în anul 1986.

În România, discul va fi disponibil prin Media Services / EMI.

Trupa britanică a susţinut un concert la sfârşitul anului 2007 la Sala Palatului din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici