- Home
- Life-Entertaiment
- LOS ANGELES, (24.06.2011, 22:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peter Falk, protagonistul serialului "Columbo", a murit la vârsta de 83 de ani
Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV omonim, a murit, joi, la vârsta de 83 de ani, informează ediţia electronică a revistei People.
Urmărește
12 afișări
"Peter Falk, actorul în vârstă de 83 de ani, nominalizat la premiile Oscar şi starul serialului de televiziune «Columbo», a murit în reşedinţa lui din Beverly Hills, în seara de joi, 23 iunie 2011", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de avocatul familiei actorului american.
Un purtător de cuvânt al familiei Falk a declarat pentru site-ul TMZ.com că actorul a murit "liniştit". Cauzele decesului nu au fost precizate, însă actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer. În 2009, un judecător a ordonat plasarea lui Peter Falk sub curatelă, după o veritabilă "bătălie" judiciară între fiica sa Catherine şi soţia lui din ultimii 34 de ani, Shera. În timpul audierilor, un expert medical a declarat că actorul nu îşi mai amintea faptul că a jucat în serialul "Columbo". În opinia acestui expert, Peter Falk a suferit "un declin rapid" al facultăţilor sale mintale în ultimul an.
Născut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, căruia medicii i-au extirpat ochiul drept la vârsta de trei ani, din cauza unei tumori, a început să lucreze în televiziune în anul 1957. Falk a devenit celebru în lumea întreagă graţie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane între anii 1968 şi 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodată producător, regizor şi scenarist al câtorva dintre episoadele acestui serial.
În afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat în peste 60 de lungmetraje, printre care se numără "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner în 1987, şi câteva producţii regizate de John Cassavetes.
Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", în 1961 şi 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban şi Stuart Rosenberg şi "O poveste ca în filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe