Peticul din piele pe care John Wayne l-a purtat peste ochiul stâng în "True Grit", scos la licitaţie

Peticul din piele neagră pe care actorul John Wayne l-a purtat peste ochiul stâng în timpul filmărilor pentru "O sută de dolari pentru şerif/ True Grit" (1969), în care a interpretat rolul şerifului Rooster Cogburn, pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, va fi scos la licitaţie.

Urmărește
14 afișări

Potrivit Reuters, licitaţia va avea loc la Los Angeles, în perioada 3 - 6 octombrie, şi este organizată de casa Heritage Auctions.

Printre celelalte obiecte ce vor fi scoase la vânzare se numără câteva perechi de cizme de cowboy şi pălăriile purtate de John Wayne în acest film, dar şi permisul de conducere, paşaportul şi un card American Express ce au aparţinut actorului. Vor fi vândute şi câteva scenarii de film, adnotate cu însemnările de mână ale lui John Wayne.

John Wayne a jucat în peste 170 de filme, iar cele mai multe dintre ele au aparţinut genului western. Actorul a murit în iunie 1979, la vârsta de 72 de ani, din cauza unui cancer de stomac.

Înainte de licitaţia din luna octombrie, o expoziţie organizată cu diverse obiecte ce i-au aparţinut actorului va fi prezentată în oraşele Dallas şi New York, în septembrie.

Toate încasările aduse de licitaţia din luna octombrie vor fi donate în conturile John Wayne Enterprises, care sprijină şi finanţează Johny Wayne Cancer Foundation.

Recompensat cu Oscar pentru rolul din "True Grit" (1969), John Wayne a mai fost nominalizat de alte două ori la acelaşi premiu pentru rolurile din "Alamo/ The Alamo" (1960) şi "Sands of Iwo Jima" (1949).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici