Piese muzicale compuse de Anthony Hopkins, prezentate în turneu în Marea Britanie

Piese muzicale compuse de Anthony Hopkins, ce se regăsesc şi pe coloana sonoră a unor pelicule, vor fi prezentate de City of Birmingham Symphony Orchestra în acestă vară, la Cardiff, concertul exclusivist făcând parte dintr-un turneu în Marea Britanie, potrivit bbc.co.uk.

Urmărește
41 afișări

Sir Anthony Hopkins îşi va prezenta mai puţin cunoscutul său talent de compozitor în premieră în Marea Britanie, în colaborare cu City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO).

Sub bagheta lui Michael Seal, aceasta va interpreta muzică originală compusă de Hopkins pentru coloana sonoră a unor filme regizate de acesta - "August" şi "Slipstream" -, dar şi o lucrare nouă creată de cineast pentru CBSO.

Venerabilul actor în vârstă de 73 de ani va urca pe scenă şi va vorbi despre muzica sa, alături de producătorul acestui concert, Tommy Pearson.

Orchestra va interpreta, de asemenea, cântece de pe coloana sonoră a unora dintre cele mai cunoscute pelicule în care apare actorul, precum "Tăcerea mieilor", "Rămăşiţele zilei" şi "Tărâmul umbrelor".

"Sunt extrem de fericit că lucrez cu CBSO pentru a-mi prezenta creaţiile în Marea Britanie, pentru prima oară", a declarat Hopkins. "Există teme şi pasaje în aceste piese care au fost lucrate pe parcursul a zeci de ani şi să le aduc la viaţă cu una din cele mai mari orchestre simfonice din lume este absolut minunat", a mai spus actorul.

Producătorul Tommy Pearson a declarat la rândul său că este "o onoare" să lucreze cu cineastul. "Cu toţii îl ştim din filme, desigur, dar Tony este de asemenea un bun compozitor şi ştiu că muzica sa înseamnă mult pentru el", a spus acesta.

Biletele pentru concertul de la Cardiff, ce va avea loc pe 24 iulie, la St David's Hall, vor fi puse în vânzare vineri.

Anthony Hopkins, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Tăcerea mieilor" (1991), a putut fi văzut anul trecut pe marile ecrane în "Omul-lup/ The Wolfman", alături de Benicio Del Toro, dar şi în noul film al lui Woody Allen, intitulat "Vei întâlni străinul din visele tale/ You Will Meet A Tall Dark Stranger", alături de Naomi Watts şi de Josh Brolin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici