Pink Floyd este în discuţii cu Sony pentru vânzarea drepturilor muzicale

Sony Music este în discuţii avansate pentru a cumpăra drepturile asupra muzicii înregistrate de Pink Floyd pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, fiind una dintre cele mai aşteptate tranzacţii din industrie.

Urmărește
386 afișări
Imaginea articolului Pink Floyd este în discuţii cu Sony pentru vânzarea drepturilor muzicale

Divergenţele între membrii formaţiei Pink Floyd, în special Roger Waters şi David Gilmour, fac dificilă ajungerea la un acord cu privire la viitorul drepturilor muzicale, afirmă surse citate de Financial Times.

Vânzarea unuia dintre cele mai profitabile cataloage din industria muzicală a fost pusă în discuţie de mai mulţi ani, atrăgând anterior ofertanţi precum Hipgnosis, Warner Music şi BMG în 2022.

Cu toate acestea, trupa progresează acum în discuţiile cu Sony Music, potrivit unor persoane familiarizate cu discuţiile. Catalogul include unele dintre cele mai bine vândute hituri din ultimii 50 de ani, inclusiv „Money”, „Wish You Were Here” şi „Another Brick in the Wall”.

Nu există nicio garanţie a unui acord de data aceasta, având în vedere problemele din trecut, a declarat o persoană familiarizată cu discuţiile.

Potenţialul acord arată că există încă un interes semnificativ pentru achiziţionarea drepturilor muzicale ale artiştilor cunoscuţi, ale căror hituri rămân populare în rândul noilor generaţii datorită serviciilor de streaming şi utilizării lor în televiziune şi filme. 

Sony Music este, de asemenea, în discuţii pentru a cumpăra drepturile muzicale ale Queen pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici