Povestea de dragoste a Veronicăi Micle şi Mihai Eminescu, duminică, la "Doamne de poveste", pe Acasă

Povestea de dragoste a Veronicăi Micle şi Mihai Eminescu va fi prezentată în emisiunea "Doamne de poveste", duminică, de la ora 17.30, pe postul TV Acasă, informează un comunicat.

Urmărește
43 afișări

Emisiunea prezentată de Olivia Steer va include un regal de interviuri, cu Cristian Tudor Popescu, Dan C. Mihăilescu, Bogdan Lucaciu - psiholog, Ion Iordăchescu - decan al Baroului de Avocaţi, Nae Georgescu - eminescolog, Dinu Albu - genetician.

De asemenea, vor fi prezentate dezvăluiri despre arestările abuzive ale lui Mihai Eminescu şi încercările Veronicăi Micle de a-l salva, o noua ipoteză în jurul bolii care l-a măcinat pe marele poet, dezbateri aprinse în jurul sabotării sociale cu care s-a confruntat iubirea lor.

"A fost un complot general, toţi prietenii lui ziariştii, prietenele, cei din jurul ei, sora lui, toată lumea îi spunea: «nu e cazul să...», «nu sunteţi făcuţi unul pentru altul, e o dragoste de paie care se va consuma. Oh, nu se poate, dumneavoastră sunteţi chemat la castelul regal, la Peleş, aţi intrat în high life, în protipendadă», pe când ea este o doamnă nu mai spunem cum...", spune criticul Dan C. Mihăilescu, "omul care aduce cartea" la Pro TV.

Psihologul Bogdan Lucaciu povesteşte: "Pe sicriul lui Eminescu, Veronica i-a pus, în ziua înmormântării, o jerbă cu un bilet pe care i-a scris «Nu mă uita». De ce «Nu mă uita»? Pentru că Mihai Eminescu era cel care a murit? Nu mă uita dincolo. Vin!"

"Mihai Eminescu nu a văzut marea până la 33 de ani. În pragul îmbolnăvirii lui. Abia atunci ajunge pe malul Mării Negre şi vede pentru prima data ceea ce descrisese în versuri de neuitat numai din capul lui, asta era şi dragostea lui faţă de Veronica", spune Cristian Tudor Popescu. "Nevoia de Dumnezeu, între ghilimele, chiar în absenţa credinţei, există în fiecare dintre noi, există şi în Eminescu şi atunci Veronica Micle e un substitut de religie, el îşi pune fruntea în praf , se prosternează în faţă Veronicăi, o idolatrizează, o ridică în slăvi", adaugă editorialistul.

În reconstituirea artistică de la "Doamne de poveste", în rolul lui Mihai Eminescu, telespectatorii îl vor putea vedea pe Dragoş Stănescu, iar în rolul Veronicăi Micle, pe jurnalista care a făcut investigaţia, Adina Ioana Bănărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici