Povestea Tatianei Stepa, duminică, în emisiunea "Doamne de poveste" de la Acasă

Povestea Tatianei Stepa va fi prezentată duminică, în emisiunea "Doamne de poveste", difuzată de la ora 16.30, la Acasă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
20 afișări

Tatiana Stepa a fost una dintre cele mai cunoscute voci ale Cenaclului Flacăra. Pe vremea comunismului, ea făcea mii de oameni să se simtă fericiţi, însă şi-a trăit viaţa ca un om modest, a luptat împotriva cancerului cântând la chitară şi a iubit.

Portretul Tatianei Stepa va fi creionat duminică, de la ora 16.30, cu ajutorul fiului ei, Cătălin, al soţilor Romulus şi Ileana Vulpescu, cea de-a doua familie a cântăreţei, şi al prietenilor ei.

Andrei Păunescu, cel pe care Tatiana l-a iubit, va vorbi despre femeia care l-a cucerit de la prima vedere. El avea 12 ani când a cunoscut-o, iar Tatiana avea 18 ani. El era fiul lui Adrian Păunescu, ea era privighetoarea poetului. Tatiana Stepa a fost un talent identificat de flerul lui Adrian Paunescu. Poetul a găzduit-o în casa lui pe fetiţa săracă de miner cu o voce deosebită.

Mulţi au spus că Tatiana era iubita lui Adrian Păunescu, însă iubirea care avea să se nască în casa poetului avea să fie cea dintre fiul său Andrei şi artistă. Numai că iubirea profundă a Tatianei era diferită de cea din sufletul mai tânărului Andrei, care s-a îndrăgostit de altcineva. "Ea îşi dorea o căsnicie. Îşi mai dorea un copil, mi-a zis, nu a fost să fie. Nu mă îndoiesc că i-ar fi plăcut să rămânem pe un termen nederminat împreună. Pe noi ne despărţeau şi câţiva ani. Eu când am cunoscut-o în întregime pe Tatiana ea avea 32 de ani, eu 26, abia mă maturizam. După ce ne-am despărţit ea a avut nişte ani foarte buni chiar dacă marcaţi de suferinţă", mărturiseşte Andrei Păunescu. "Mi-am dat seama, mai ales după ce a murit, că sentimentele se duc aşa într-o parcare şi revin la un moment dat", mai spune el.

Totodată, scriitorul Romulus Vulpescu şi soţia acestuia, Ileana, vor face mărturisiri cutremurătoare la "Doamne de poveste" despre cum Tatiana Stepa cânta la chitară în ultimii ani ai vieţii ca să-şi câştige banii pentru a-şi trata cancerul. "Cu noi vorbea, nu vroia să ne mâhnească, nu vorbea despre problemele ei. Grija ei cea mai mare era ca părinţii ei să moară înaintea ei, că ar fi fost îngrozitor să sufere ei. Întotdeauna încerca să te menajeze. Era unul dintre cei mai discreţi oameni pe care i-am cunoscut. A trecut prin multe momente dureroase în viaţa ei. Tatăl ei a avut un picior tăiat. Era nimicită de ideea că nu are bani pentru o proteză mai bună", mărturiseşte Ileana Vulpescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici