- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (27.02.2011, 10:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu: Maestrul Victor Anagnoste - un gentleman al Baroului şi Parlamentului
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că Victor Anagnoste - care a decedat, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani - a fost unul dintre cei mai proeminenţi avocaţi din profesie şi, dincolo de talentul său aparte, a fost un gentleman al Baroului şi Parlamentului.
Urmărește
32 afișări
"Maestrul Victor Anagnoste a fost unul dintre cei mai proeminenţi avocaţi din profesie. Dincolo de talentul său aparte, a fost un gentleman al Baroului şi Parlamentului, un lider înţelept al profesiei de avocat, la a cărei relansare în democraţie a contribuit decisiv", a spus ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, de profesie avocat.
Ministrul Predoiu a susţinut că Victor Anagnoste "rămâne unul dintre marile modele în profesia de avocat".
"Mă consider norocos şi privilegiat pentru că l-am cunoscut şi am avut ocazia să profesez în preajma domniei sale. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a spus Predoiu.
Victor Anagnoste, născut la 21 martie 1928, la Bârlad, a fost senator român în legislatura 1990-1992, ales în municipiul Bucureşti pe listele partidului FSN, dar a demisionat în 1991.
El a fost soţul actriţei Gina Patrichi până în martie 1994, când artista a decedat.
"Uniunea Naţională a Barourilor din România exprimă profundul regret pentru stingerea din viaţă a celui care a fost distinsul avocat Victor Anagnoste, preşedinte de Onoare al UNBR, un model de probitate morală şi competenţă profesională. După anul 1990, Uniunea Avocaţilor din România a fost organizată prin eforturile deosebite ale primului său preşedinte, avocatul Victor Anagnoste, iar personalitatea sa a fost, este şi va rămâne în panteonul personalităţilor publice care s-au implicat în totalitate în reconstrucţia profesiei de avocat după anul 1989", a comunicat Uniunea.
Victor Anagnoste, imediat după terminarea studiilor universitare, a devenit avocat. A profesat iniţial în cadrul Biroului colectiv de asistenţă juridică Bârlad. A fost preşedinte al Colegiului de avocaţi Galaţi.
În Baroul Bucureşti a deţinut în mai multe mandate succesive calitatea de vicepreşedinte al Colegiului de Avocaţi Bucureşti şi de membru al consiliului baroului. Începând din anul 1990, după adoptarea Decretului - Lege 90/28 februarie 1990 privind unele măsuri pentru organizarea şi exercitarea profesiei deavocat, la a cărui iniţiere s-a implicat plenar, a deţinut până în anul 1999 funcţia de preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România.
În legislatura 1990 -1992 a fost ales senator şi membru al Comisie de redactare a proiectului Constituţiei României.
În perioada în care a funcţionat ca preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România, profesia de avocat s-a afirmat pe plan intern şi internaţional. Şi ca urmare a eforturilor sale personale, Uniunea Avocaţilor din România şi-a reluat activitatea în cadrul Uniunii Internaţionale a Avocaţilor.
"Eforturile sale personale deosebite s-au încununat odată cu adoptarea Legii 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, un model de legislaţie a profesiei de avocat, care a preluat standardele de reglementare ale profesiei din ţările cu democraţie avansată. Prin activitate desfăşurată în spaţiu public, avocatul Victor Anagnoste a adus o contribuţie decisivă la construcţia instituţională şi consolidarea statului de drept, în care apărarea prin avocat a devenit o adevărată piatră de temelie", spune UNBR.
Congresul Avocaţilor din anul 1999, l-a ales Preşedinte de Onoare al Uniunii Avocaţilor din România, calitate în care nu a precupeţit niciun efort pentru consolidarea şi apărarea profesiei de avocat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe