- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (27.02.2011, 10:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu: Maestrul Victor Anagnoste - un gentleman al Baroului şi Parlamentului
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că Victor Anagnoste - care a decedat, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani - a fost unul dintre cei mai proeminenţi avocaţi din profesie şi, dincolo de talentul său aparte, a fost un gentleman al Baroului şi Parlamentului.
Urmărește
31 afișări
"Maestrul Victor Anagnoste a fost unul dintre cei mai proeminenţi avocaţi din profesie. Dincolo de talentul său aparte, a fost un gentleman al Baroului şi Parlamentului, un lider înţelept al profesiei de avocat, la a cărei relansare în democraţie a contribuit decisiv", a spus ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, de profesie avocat.
Ministrul Predoiu a susţinut că Victor Anagnoste "rămâne unul dintre marile modele în profesia de avocat".
"Mă consider norocos şi privilegiat pentru că l-am cunoscut şi am avut ocazia să profesez în preajma domniei sale. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a spus Predoiu.
Victor Anagnoste, născut la 21 martie 1928, la Bârlad, a fost senator român în legislatura 1990-1992, ales în municipiul Bucureşti pe listele partidului FSN, dar a demisionat în 1991.
El a fost soţul actriţei Gina Patrichi până în martie 1994, când artista a decedat.
"Uniunea Naţională a Barourilor din România exprimă profundul regret pentru stingerea din viaţă a celui care a fost distinsul avocat Victor Anagnoste, preşedinte de Onoare al UNBR, un model de probitate morală şi competenţă profesională. După anul 1990, Uniunea Avocaţilor din România a fost organizată prin eforturile deosebite ale primului său preşedinte, avocatul Victor Anagnoste, iar personalitatea sa a fost, este şi va rămâne în panteonul personalităţilor publice care s-au implicat în totalitate în reconstrucţia profesiei de avocat după anul 1989", a comunicat Uniunea.
Victor Anagnoste, imediat după terminarea studiilor universitare, a devenit avocat. A profesat iniţial în cadrul Biroului colectiv de asistenţă juridică Bârlad. A fost preşedinte al Colegiului de avocaţi Galaţi.
În Baroul Bucureşti a deţinut în mai multe mandate succesive calitatea de vicepreşedinte al Colegiului de Avocaţi Bucureşti şi de membru al consiliului baroului. Începând din anul 1990, după adoptarea Decretului - Lege 90/28 februarie 1990 privind unele măsuri pentru organizarea şi exercitarea profesiei deavocat, la a cărui iniţiere s-a implicat plenar, a deţinut până în anul 1999 funcţia de preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România.
În legislatura 1990 -1992 a fost ales senator şi membru al Comisie de redactare a proiectului Constituţiei României.
În perioada în care a funcţionat ca preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România, profesia de avocat s-a afirmat pe plan intern şi internaţional. Şi ca urmare a eforturilor sale personale, Uniunea Avocaţilor din România şi-a reluat activitatea în cadrul Uniunii Internaţionale a Avocaţilor.
"Eforturile sale personale deosebite s-au încununat odată cu adoptarea Legii 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, un model de legislaţie a profesiei de avocat, care a preluat standardele de reglementare ale profesiei din ţările cu democraţie avansată. Prin activitate desfăşurată în spaţiu public, avocatul Victor Anagnoste a adus o contribuţie decisivă la construcţia instituţională şi consolidarea statului de drept, în care apărarea prin avocat a devenit o adevărată piatră de temelie", spune UNBR.
Congresul Avocaţilor din anul 1999, l-a ales Preşedinte de Onoare al Uniunii Avocaţilor din România, calitate în care nu a precupeţit niciun efort pentru consolidarea şi apărarea profesiei de avocat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe