Preselecţia pentru Stufstock Newcomers 2011 a început marţi

Cântăreţii care doresc să se afirme se pot înscrie, de marţi până pe 1 iunie, la Stufstock Newcomers 2011, informează organizatorii festivalului care se va desfăşura în Vama Veche, între 21 şi 29 august.

Urmărește
2 afișări

Stufstock lansează şi susţine şi în 2011 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, prin proiectul Newcomers. Producţia şi lansarea unui album, un turneu în ţară şi un kit pentru sala de repetiţii sunt premiile pe care Stufstock le oferă trupelor noi din proiectul Newcomers anul acesta, alături de concerte pe scena principală şi apoi în Bucureşti.

Trupele care vor să se înscrie pentru a cânta pe scena Newcomers trebuie, înainte de toate, să poată susţine un repertoriu propriu de minimum 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile la adresa: Capricorn & Capricorn Productions, str. Anastase Simu, nr. 6, scara B, etajul 1, apartament 17, sector 1, Bucureşti, până la data de 1 iunie 2011. Demo-urile trebuie să conţină piese proprii, nu preluări. Nu pot intra în competiţia de anul acesta cele 12 trupe finaliste în 2010.

Juriul se va întâlni şi va discuta pentru prima dată la o săptămână după data limită de trimitere a materialelor, când vor fi ascultate piesele trupelor înscrise în concurs. Până la jumătatea lui iunie vor fi alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor avea şansa să se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Numele finaliştilor va fi anunţat la sfârşitul lunii iulie, iar concertele din Vamă vor avea loc pe 24 şi 25 august.

Cele mai bune trupe care vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche vor fi premiate de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2011. Premiul întâi constă în producţia şi lansarea unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la promovarea ulterioară. Premiul al doilea înseamnă un turneu naţional în şase oraşe pentru trupa care îl va câştiga, iar premiul al treilea va aduce un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, o staţie pentru bas, două seturi de feţe de tobă, 10 seturi de beţe şi o pedală pentru toba mare). De asemenea, cele trei trupe câştigătoare vor cânta pe scena principală a Stufstock în ultima zi de festival, iar în toamnă vor susţine concerte în cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, în Bucureşti.

La fel ca anul trecut, organizatorii vor lua în considerare aceste formaţii pentru deschiderea concertelor de la scena pricipală din 2012. Formaţiile care s-au clasat pe primele trei locuri în 2010 - White Walls (progressive metalcore), The dAdA (alternative pop-rock) şi East Roots (reggae, ska, drum´n´bas) - vor deschide, în vară, concertele care vor avea loc pe scena principală.

Ediţia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou în Vamă, vara aceasta, o săptămână de rock, film, teatru şi fotografie, în perioada 21 - 29 august.

Concertele de pe scena principală vor avea loc la finalul săptămânii de Rockarte. Zona muzicală a Stufstock va aduce şi anul acesta, pe lângă concursul Stufstock Newcomers, workshop-ul Rockschool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici