Prima femeie pilot de supersonic din România şi Amalia Enache, duminică, la "Doamne de poveste"

Prima femeie pilot de supersonic din România, Simona Maierean, şi vedeta Pro TV Amalia Enache vor fi invitatele Oliviei Steer la emisiunea "Doamne de poveste", difuzată duminică, de la ora 17.30, pe postul Acasă, informează televiziunea.

Urmărește
21 afișări

Luna martie este dedicată femeilor, iar 8 martie este ziua în care sunt sărbătorite mamele. Astfel, ediţia din 6 martie a emisiunii "Doamne de poveste" va prezenta povestea a două tinere pentru care mama a însemnat un model în viaţă.

La cei 24 de ani Simona Maierean scrie deja istorie - este prima femeie pilot de supersonic din România. Provine dintr-o familie modestă, dintr-un sat sucevean, Comăneşti, şi, cu toate că a rămas fără mamă la o vârstă fragedă, la 4 ani, pentru Simona icoana mamei a rămas întipărită în memorie. Bunicii i-au povestit, zi de zi, despre cea care i-a dat viaţă iar Simona şi-a dorit să o facă pe mama ei mândră de realizările sale.

A ales să zboare dintr-un imbold. Era un copil care venea de la ţară, dar asta nu a oprit-o, aşa că şi-a dus la bun sfârşit visul. Acum, la 26 de ani, iubeşte un pilot de elicopter, despre care povesteşte în premieră pentru "Doamne de poveste", iar marea ei întâlnire, cea care i-a schimbat viaţa, a fost cu Mariana Drăgescu, eroina Escadrilei Albe, din Al Doilea Război Mondial. "A fost aşa, ca o punte peste timp. Nu îmi venea să cred că dădeam mâna cu o femeie care a fost pilot în Al Doilea Război Mondial", spune Simona Maierean.

Pe de altă parte, relaţia Amaliei Enache, prezentatoarea "Ştirilor nopţii de la Pro TV", cu mama ei, fiinţa pe care a iubit-o cel mai tare, a fost una specială. Îşi aminteşte cu lacrimi în ochi de cea care i-a dat viaţă şi care, cu o simplă mângâiere, reuşea să-i alunge toate temerile. "Am avut cu mama o relaţie de foarte mare iubire, eu zic că legătura asta de dragoste mamă-copil este incomparabilă, în nicio altă formă de dragoste nu ai cum să simţi asta, este o legătură necondiţionată. Eu am avut o mamă foarte calmă, caldă, înţelegătoare, nu am auzit-o niciodată ţipând, nu am auzit-o ridicând vocea niciodată în toată viaţa", îşi aminteşte Amalia Enache de clipele petrecute alături de mama ei.

Rememorarea acelor momente când cea mai dragă fiinţă din lume îi era încă alături a adus lacrimi de durere în ochii vedetei Pro TV. "Îmi aduc aminte vocea mamei, mi-e foarte uşor să o văd aici lângă mine, este un gest care spune foarte multe despre relaţia dintre noi, mă mângâia pe mână, acesta era gestul ei de afecţiune cu mine şi cu fratele meu şi cu tata. Stăteam de exemplu şi ne uitam la televizor şi ea ne lua mâna. Şi râdea foarte mult. Mi-e atât de dor de ea…", spune Amalia Enache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici