Primăria Bistriţa anunţă că va elibera din adăpost "câinii comunitari mici de statură şi inofensivi"

Primăria Bistriţa anunţă că în următoarele zile va elibera din adăpostul municipalităţii câinii comunitari "mici de statură şi inofensivi" care au fost vaccinaţi şi deparatizaţi, operaţiunea urmând să se desfăşoare treptat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
12 afișări

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că adăpostul municipalităţii are o capacitate de 80 de locuri, iar în prezent acolo sunt peste 130 de câini.

"Vom elibera treptat, pe străzile unde i-am găsit, câinii mici de statură şi inofensivi. Toţi sunt vaccinaţi şi deparatizaţi. Nu vom elibera în schimb câini de statură mare şi care dau dovadă de agresivitate", a spus Creţu.

Eliberarea câinilor se va face "treptat", începând de săptămâna viitoare, până când în adăpost nu vor rămâne mai mult de 80 de câini, atât cât este capacitatea acestuia.

Potrivit lui Creţu, eliberarea câinilor comunitari din adăposturi exact în zonele din care au fost luaţi este o măsură practicată şi de alte administraţii.

"Câinii îşi marchează teritoriul şi atunci nu există riscul să vină alţii. În continuare primim diverse sesizări că apar alţi câini în oraş. Sunt aduşi probabil din altă parte şi li se dă drumul", a spus Ovidiu Creţu.

Creţu nu a putut preciza câţi câini comunitari sunt în oraş în afară de cei din adăpostul municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici