Primăria Covasna a achiziţionat, din taxa turistică, un trenuleţ pentru plimbarea vizitatorilor

Primăria oraşului Covasna a achiziţionat, din banii adunaţi din taxa turistică, un trenuleţ în valoare de 400.000 de lei, care va fi folosit pentru plimbarea turiştilor prin localitate şi în afara acesteia, pentru a vizita diferite obiective, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
24 afișări

Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din taxa turistică de un leu pe zi, încasată de la turiştii din hotelurile şi pensiunile din zonă, anul trecut au intrat în bugetul local circa 650.000 de lei.

Potrivit acestuia, faţă de 2009, se constată o scădere cu circa 25-27 la sută în ceea ce priveşte numărul înnoptărilor în staţiune, acest lucru explicându-se prin faptul că, în 2010, în lunile iulie şi august nu au fost date bilete de tratament, iar cea mai mare parte a banilor obţinuţi din taxa de staţiune provin de la pensionarii veniţi cu bilete la odihnă şi tratament.

Lorincz Zsigmond a afirmat că, din banii adunaţi din această taxă, a fost cumpărat un trenuleţ care va fi folosit pentru plimbarea turiştilor prin localitate şi în afara acesteia, pentru a putea vizita diferite obiective.

Potrivit sursei citate, licitaţia pentru cumpărarea trenuleţului a avut loc recent şi a fost câştigată de o firmă din Iaşi, care va pune în funcţiune trenuleţul, compus dintr-o locomotivă şi două vagoane, până în 20 mai.

Valoarea investiţiei se ridică la 400.000 de lei.

De asemenea, primarul intenţionează să înceapă un proiect pentru amenajarea unui luciu de apă în centrul localităţii, precum şi ridicarea nivelul pârâului din localitate cu aproximativ un metru, unde ar putea fi lansate la apă hidrobiciclete pentru plimbarea turiştilor.

Un alt proiect care vizează dezvoltarea turismului în zonă se referă la închiderea circulaţiei pe o stradă din centrul oraşului, unde Primăria vrea să amenajeze o terasă şi să ridice o clădire, lângă "Balta Dracului", în care să fie standuri cu obiecte artizanale, aşa cum a fost în anii '20 în acea zonă.

Covasna este cea mai renumită staţiune balneo-climaterică din ţară pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare, oraşul având mai multe hoteluri şi pensiuni, un spital de profil cardiologic, cu baze de tratament moderne.

În centrul oraşului se află "Balta Dracului", denumire dată de localnici, rămăşiţă a unei erupţii vulcanice. În secolul al XVIII-lea au fost înregistrate mai multe erupţii ale acesteia.

În imediata apropiere a oraşului se află "Valea Zânelor", zonă renumită pentru Planul Înclinat (monument tehnic unicat în Europa) şi pentru privelişte.

La începutul anului trecut, Consiliul Local al oraşului Covasna a aprobat introducerea unei taxe turistice în valoare de un leu/zi/persoană, care se aplică tuturor turiştilor care sunt cazaţi în pensiunile şi hotelurile din staţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici