Primarul Piteştiului a fost ofiţer al stării civile la cununia fiicei celei mari

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, şi-a căsătorit fiica cea mare, Ema Pendiuc, angajată a televiziunii publice, edilul fiind ofiţer al stării civile, cununia religioasă fiind oficiată de către IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Urmărește
13 afișări

Primarul Piteştiului Tudor Pendiuc a fost ofiţer al stării civile pentru faţă să cea mare,Ema Pendiuc,angajată în TVR care s-a măritat cu un om de televiziune,Cosmin Croitoru.

Fata primarului a venit la cununia civilă îmbrăcată în rochia de mireasă, iar ulterior nuntaşii au plecat direct la mănăstirea Curtea de Argeş, unde IPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului şi Muscelului, a oficiat cununia religioasă a emei Pnediuc cu Cosmin Croitoru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La un moment dat, în timpul oficierii cununiei civile, edilul i-a atras atenţia viitorului ginere că există tradiţia ca mireasa să fie ţinută de mână într-un astfel de moment solemn.

"Măi ginerică, în astfel de situaţii se obişnuieşte, dar nu este obligatoriu, să ţii mireasa de mână, dar nu este obligatoriu", a spus Tudor Pendiuc.

Fiica sa a replicat zâmbind: "În faţa tatălui e mai greu". În momentul în care a fost întrebată dacă îl ia în căsătorie pe Cosmin Croitoru, Ema Pendiuc a spus: "tata imi dă voie?", primarul răspunzn1du-i că este liberă să facă ce vrea.

Zeci de persoane aflate în zonă au asistat la ieşirea proaspăt căsătoriţilor din clădirea Primăriei din Piteşti, iar mirii şi-au stăpânit emoţiile pentru a da primele declaraţii.

"Cine nu are emoţii în astfel de momente, iar eu, în calitate oficială de primar, de tată, am avut. Este în datina poporului român ca părintele să-şi vadă copilul la casa lui şi să aibă urmaşi, orice familie îşi doreşte asta. A fost un eveniment deoesebit, orice căsătorie pe care o oficiez este un eveniment deosebit, dar aceasta a avut o altă încărcătură. Aş fi foarte bucuros ca primarul de peste 50 de ani al Piteştiului să le dea o diplomă de fidelitate pentru 50 de ani de căsătorie", a declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

La petrecere au fost invitate aproximativ 600 de persoane, evenimentul având loc la un restaurant care aparţine naşului celor doi, omul de afaceri Gheorghe Badea.

Mireasa a optat pentru un meniu românesc, bazat, în principal, pe o combinaţie de mâncăruri tradiţionale. În ceea ce priveşte luna de miere, aceasta va fi puţin devansată din cauza programului foarte încărcat al celor doi, peste două săptămâni miri urmând să plece la Festivalul de Film de la Cannes, unde vor participa cu o producţie regizată de Ariana Pendiuc, sora Emei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici