Primele scene din thrillerul istoric "The Battle of Vienna" sunt filmate în România

România este ţara în care regizorul italian Renzo Martinelli filmează primele scene din thrillerul istoric "The Battle of Vienna", din a cărui distribuţie face parte un actor premiat cu Oscar şi a cărui acţiune va avea la bază unul dintre cele mai mari succese militare din istoria Poloniei.

Urmărește
15 afișări

În partea a doua a anului, filmările se vor muta în Polonia şi vor continua în alte câteva ţări europene, informează thenews.pl.

Reprezentanţii studiourilor Castel din România au declarat pentru MEDIAFAX că filmările, care au început deja, vor avea loc până în iulie, la Călugăreni şi în studio.

Din distribuţie fac parte şi români, majoritatea figuranţi şi cascadori.

Filmul prezintă o serie de evenimente ce au avut loc în timpul asedierii oraşului Viena în 1683, salvat de regele polonez Ioan al III-lea Sobieski, care a condus o armată de 70.000 de soldaţi polonezi şi germani împotriva celor 100.000 de soldaţi ai Imperiului Otoman.

Unul dintre rolurile principale va fi interpretat de actorul american F. Murray Abraham, care a fost recompensat cu premiul Oscar în 1985, pentru rolul din filmul "Amadeus", regizat de Milos Forman.

"The Battle of Viena" este o coproducţie Italia/ Polonoa/ Turcia, din distribuţia căreia fac parte câţiva actori polonezi de prim rang - Alicja Bachleda-Curuś, Daniel Olbrychski, Andrzej Seweryn, Piotr Adamczyk, Borys Szyc -, dar şi circa 10.000 de figuranţi. Potrivit producătorilor, la filmarea scenelor de luptă vor participa şi aproximativ 3.000 de cai.

Personajul principal al filmului este Marco d'Aviano, un călugăr din ordinul capucinilor, despre care se spune că i-a unit sub acelaşi steag pe catolici şi pe protestanţi, convingându-i să lupte împreună în Bătălia de la Viena, o luptă crucială, care a stopat avansarea trupelor otomane în Europa.

Filmul "The Battle of Vienna" va avea premiera pe marile ecrane în a doua jumătate a anului 2012.

În anii 1970, Renzo Martinelli a înfiinţat o casă de producţie care a realizat numeroase videoclipuri muzicale - pentru artişti precum Alice, Franco Battiato, Van Halen, Lucio Dalla, Umberto Tozzi, Pino Daniele, Alan Parsons, Rockets -, dar şi spoturi publicitare pentru mărci celebre - Carrera Jeans, Ballantine's, Sony, Opel Vectra, Birra Dreher, Amaro Montenegro, Eni. În anii 1970 şi 1980 colaborează cu Rai, pentru care produce mai multe reportaje. Este doctor în regie la şcoala de cinema a studiourilor Cinecittà.

În 1994 a debutat ca regizor de film cu "Sarahsarà", abordând apoi teme sociale ale trecutului şi prezentului cu filme precum "Porzûs" (1997), "Vajont - La diga del disonore" (2001), "Piazza delle Cinque Lune" (2003), "Il mercante di pietre" (2006), "Carnera - The Walking Mountain" (2008) şi "Barbarossa" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici