Prinţul Charles s-a întâlnit cu autorităţile covăsnene şi s-a arătat interesat de tradiţiile locale

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 17 mai.)

Urmărește
1 afișare

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a avut, marţi seară, o întâlnire neoficială de o oră şi jumătate, la reşedinţa sa din Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, fiind interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice.

La întâlnirea care a avut loc la reşedinţa moştenitorului coroanei britanice, din satul Valea Zălanului, comuna Malnaş, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, prefectul de Covasna Gyorgy Ervin, primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, şi primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După întrevedere, care a durat o oră şi jumătate, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prinţul Charles este o persoană foarte amabilă, care "s-a mutat în casa sa din secuime", respectiv în reşedinţa sa din Valea Zălanului.

Potrivit sursei citate, moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost interesat să afle mai multe despre tradiţiile locale, despre produsele locale şi despre satele secuieşti autentice.

"Este un semnal şi un mesaj foarte important către lume faptul că moştenitorul coroanei Marii Britanii a cumpărat o casă în Valea Zălanului. Este un mesaj important atât pentru Valea Zălanului, cât şi pentru judeţul Covasna şi Ţinutul Secuiesc", a spus Tamas Sandor.

Preşedintele CJ Covasna a ţinut să menţioneze şi contribuţia importantă în acest sens a contelui Kalnoky Tibor, de la Micloşoara, la conacul căruia a stat prinţul Charles în ultimii ani.

"Sper că stilul de viaţă al prinţului Charles va fi un model şi pentru alţii în ceea ce priveşte păstrarea tradiţiilor locale", a mai afirmat preşedintele CJ Covasna.

Oficialităţile covăsnene i-au dăruit moştenitorului coroanei Marii Britanii o sticlă pictată de copiii cu dizabilităţi din Târgu Secuiesc, o oglindă cu motive tradiţionale secuieşti pentru a putea "privi înapoi la Valea Zălanului" şi o carte despre judeţul Covasna.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în Transilvania, va înnopta a doua zi consecutiv la casa lui din Valea Zălanului, judeţul Covasna.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Contele Kalnoky Tibor de la Micloşoara şi soţia sa s-au numărat printre participanţii la nunta prinţului William.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici