Prinţul Harry a plonjat în apa Oceanului Arctic într-un costum de protecţie gonflabil

Prinţul Harry al Marii Britanii a plonjat, purtând un costum gonflabil de protecţie, în apa Oceanului Arctic din arhipelagul norvegian Svalbard, unde se pregăteşte timp de câteva zile, înainte de a participa la o expediţie către Polul Nord, organizată în scopuri caritabile, informează news.sky.com.

Urmărește
8 afișări

Prinţul britanic în vârstă de 26 de ani a purtat un costum portocaliu impermeabil şi gonflabil. Această manevră reprezintă o etapă obligatorie a programului de antrenament la care s-au înscris toţi participanţii la misiunea polară amintită.

Fiul cel mic al prinţului Charles şi al prinţesei Diana va parcurge circa 100 de kilometri mergând pe jos, pe banchiză, timp de cinci zile, la temperaturi cuprinse între -15°C şi -40°C, într-o misiune de caritate în beneficiul asociaţiei Walking With The Wounded, înfiinţată pentru a-i sprijini pe soldaţii răniţi pe front.

După trei zile de antrenament intensiv pe insula Spitsbergen din arhipelagul Svalbard, prinţul britanic şi echipa din care face parte vor fi transportaţi pe banchiză la bordul unui elicopter, care va face o escală la baza flotantă rusească Barneo.

De acolo, echipa va străbate o distanţă de circa 360 de kilometri către Polul Nord. Prinţul Harry va dormi pe gheaţă într-un cort şi va fi nevoit să tragă singur o sanie a cărei greutate este de aproape 100 de kilograme.

Fiecare membru al expediţiei va trebui să transporte câte 40 de kilograme, reprezentând alimente, îmbrăcăminte, combustibili, corturi, vase de bucătărie şi echipamente de comunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici