Producătorii de la Hollywood pregăteau deja o adaptare cinematografică despre moartea lui Ben Laden

Hollywood-ul nu va aştepta prea mult pentru a lansa multe proiecte cinematografice despre moartea lui Ben Laden, iar regizoarea americană Kathryn Bigelow, recompensată cu Oscar în 2010 pentru "The Hurt Locker", lucrează deja de câteva luni la un film despre acest subiect, informează AFP.

Urmărește
1 afișare

Kathryn Bigelow, al cărei film "The Hurt Locker" a primit şase premii Oscar în 2010, va trebui probabil "să îşi regândească" filmul pe care îl pregătea despre moartea liderului Al-Qaida, împuşcat mortal în noaptea de duminică spre luni în Pakistan de către forţele americane, se afirmă pe site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Proiectul regizoarei americane, intitulat "Kill Bin Laden", era construit în jurul unei precedente operaţiuni americane ce viza eliminarea lui Ben Laden, care însă s-a încheiat cu un eşec.

Kathryn Bigelow şi scenaristul ei preferat, Mark Boal, au început deja să se întâlnească cu o serie de actori pentru a discuta despre acest proiect.

"Însă, acum că Ben Laden a fost ucis, ce viitor va avea acest proiect?", se întreabă editorii publicaţiei citate. Moartea liderului organizaţiei Al-Qaida ar putea ajuta filmul să avanseze, însă "nu ne putem imagina că evenimentele din jurul morţii lui Ben Laden să nu fie integrate în scenariu, într-un fel sau altul".

La rândul ei, Kathryn Bigelow ar putea totuşi să renunţe la acest proiect, "ţinând cont de numărul mare al celorlalte filme despre Ben Laden care vor fi lansate cu siguranţă (de producătorii de la Hollywood, n.r.) pentru a profita de interesul mondial faţă de acest subiect", afirmă The Hollywood Reporter.

Potrivit unei alte publicaţii hollywoodiene, Daily Variety, scenariul lui Mark Boal - un fost jurnalist de investigaţie - se concentra doar pe echipa de elită care l-a eliminat în cele din urmă pe şeful Al-Qaida.

Surse apropiate scenaristului au declarat pentru publicaţia citată că Mark Boal va continua să lucreze la scenariu, iar acesta va include elemente reale din operaţiunea de circa 40 de minute în urma căreia a fost ucis Ben Laden.

The Hollywood Reporter susţine că regizoarea Kathryn Bigelow şi scenaristul Mark Boal şi-au acordat o săptămână pentru a decide urmarea pe care doresc să o dea proiectului lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici