Producătorul Clive Calder, în fruntea topului milionarilor din industria muzicală britanică

Producătorul Clive Calder, care şi-a vândut casa de discuri Zomba Records în 2002, s-a clasat în fruntea topului milionarilor din industria muzicală britanică, cu o avere estimată la 1,3 miliarde de lire sterline (1,44 miliarde euro), informează Reuters.

Urmărește
2 afișări

Averea producătorului muzical Clive Calder a rămas neschimbată faţă de 2010. El a revenit pe prima poziţie în acest top, publicat joi de publicaţia britanică Sunday Times, după ce Edgar Bronfman, directorul Warner Music, s-a mutat de la Londra şi a ales să locuiască la New York.

Compozitorul Andrew Lloyd Webber, care este şi patronul unui teatru, ocupă poziţia a doua, cu o avere de 680 de milioane de lire sterline (755 de milioane de euro). Podiumul este completat de producătorul muzical Cameron Mackintosh, a cărui avere a fost estimată la 675 de milioane de lire sterline (749 de milioane de euro).

Poziţiile următoare au fost ocupate, în ordine, de cântăreţul Paul McCartney (495 de milioane de lire sterline), producătorul muzical Simon Fuller (creatorul francizei "Idol" - 375 de milioane de lire sterline), producătorul şi prezentatorul de televiziune Simon Cowell (200 de milioane de lire sterline) şi cântăreţii Elton John (195 de milioane de lire sterline), Mick Jagger (190 de milioane de lire sterline), Sting (180 de milioane de lire sterline) şi Keith Richards (175 de milioane de lire sterline).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici