Proiecţii în 3D ale filmelor "Peştera viselor uitate" şi "Pina", în premieră la TIFF

Filmele "Peştera viselor uitate" şi "Pina" vor fi proiectate în sistem 3D, în premieră, la Cinema "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de organizatorii TIFF, Cinema "Florin Piersic" va găzdui, în acest an, şi primele proiecţii 3D din istoria TIFF, cu două documentare de artă-fenomen.

Potrivit sursei citate, este vorba despre filmul "Pina" (Germania-Franţa, 2011), semnat Wim Wenders, care a făcut senzaţie la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, şi despre pelicula "Peştera viselor uitate" (SUA-Franţa, 2010), care va rula în 5 iunie, de la ora 22.30.

Filmul "Peştera viselor uitate" este al colegului de generaţie al lui Wenders, Werner Herzog, căruia îi este dedicat, anul acesta, unul dintre portretele secţiunii 3x3.

"Pina", de Wim Wenders, va fi proiectat, în 4 iunie, de la ora 20.30, la Cinema "Florin Piersic".

"Cel mai recent, şi, totodată, primul lungmetraj 3D semnat Wim Wenders, este una dintre peliculele care au făcut senzaţie la ediţia 2011 a Festivalului de Film de la Berlin. După cum îl prezintă însuşi regizorul răsplătit cu Premiul pentru întreaga activitate oferit unei personalităţi din Cinematografia Europeană la TIFF 2010, «Pina este un film pentru Pina Bausch», una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă bună de-a lui Wim Wenders", se arată în prezentarea filmului.

"Peştera viselor uitate / Cave of Forgotten Dreams", în regia lui Werner Herzog, va fi proiectat, în 5 iunie, de la ora 22.30, tot la Cinema "Florin Piersic".

"Werner Herzog este unicul regizor care a primit permisiunea să filmeze în peştera Chauvet din sudul Franţei, aducând pe marele ecran, în uimitorul lor decor natural, cele mai vechi desene şi picturi realizate de omenire. Cu ajutorul inspirat al tehnologiei 3D, ne poartă în trecut mai bine de 30.000 de ani. Filmul a fost prezentat, cu mult succes, la Festivalurile de Film de la Berlin şi Toronto", se arată în prezentarea filmului.

Pasionaţii de film 3D vor putea participa şi la un masterclass cinema stereoscopic în era digitală susţinut de Wolf Bosse. Masterclass-ul va avea loc în 5 iunie, de la ora 11.00, la Cinema "Florin Piersic".

Spectatorii fascinaţi de filmările 3D pot afla mai multe detalii despre acest procedeu în cadrul unei prezentări despre tehnicile de filmare stereoscopice, susţinută de Wolf Bosse - general manager al Companiei Das Werk. Prezentarea se concentrează şi pe filmările din 2010 pentru "Pina", cu exemplificări din film.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici