Ralph Fiennes şi Tilda Swinton, omagiaţi de poşta britanică printr-o ediţie limitată de timbre

Actorii britanici Ralph Fiennes şi Michael Gambon - două dintre starurile francizei "Harry Potter" - şi actriţa scoţiană Tilda Swinton au fost omagiaţi de poşta britanică printr-o ediţie limitată de timbre, informează contactmusic.com.

Urmărește
2 afișări

Fanii francizei "Harry Potter" pot achiziţiona de acum timbrele în care Michael Gambon apare în rolul profesorului Dumbledore, iar Ralph Fiennes, în rolul inamicului acestuia, Lord Voldemort. Filmele din această franciză sunt inspirate din romanele omonime scrise de J. K. Rowling.

Prin această ediţie limitată de timbre, intitulată "Magical Realms", este omagiată şi actriţa scoţiană Tilda Swinton, prezentată în costumul purtat de personajul Vrăjitoarea Albă, pe care l-a interpretat în filmele din seria "Cronicile din Narnia", inspirate din romanele scrise de C. S. Lewis.

"Acesta este un tribut magic pe care am dorit să îl aducem unora dintre legendele literaturii noastre", a declarat un purtător de cuvânt al Royal Mail.

Cele şapte volume ale francizei "Harry Potter" au fost traduse în peste 67 de limbi străine. Cărţile au fost vândute în peste 400 de milioane de exemplare, în mai mult de 200 de ţări. J. K. Rowling, în vârstă de 45 de ani, a devenit cel mai bine plătită scriitoare din istorie. J. K. Rowling este şi producător al ultimelor două filme din serie, ce reprezintă ecranizarea, în două părţi, a romanului "Harry Potter şi Talismanele Morţii".

Franciza "Harry Potter" cuprinde opt pelicule, producţii Heyday Films distribuite de Warner Bros. Pictures. Producătorul seriei este David Heyman, iar personajele principale sunt interpretate de Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson. Franciza a generat până în prezent încasări de peste 6 miliarde de dolari.

Din seria de şapte cărţi "Cronicile din Narnia" au fost ecranizate trei - "Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul" (2005), "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian" (2008) şi "Călătorie pe mare cu Zori de zi" (2010).

Cele trei filme ale seriei au avut încasări de 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici