Raluca Turcan, despre soţul ei: Valeriu e un om minunat

Raluca Turcan vorbeşte, într-un interviu publicat în noul număr al revistei Ce se întâmplă, Doctore?, despre relaţia cu soţul ei, Valeriu, despre care spune că este "un om minunat", dar şi despre culisele vieţii unei femei politician.

Urmărește
20 afișări

Numărul din martie al revistei Ce se întâmplă, Doctore? face dezvăluiri din culisele vieţii unei femei politician, prezentând-o pe Raluca Turcan într-un pictorial elegant.

Dincolo de activitatea sa politică, Raluca Turcan este mama unui băieţel de 3 ani, care o menţine în formă şi care îi solicită resursele de energie. La doar 34 de ani, viaţa ei personală poate fi deja în paginile unui roman. Ea se caracterizează foarte simplu: "Sunt o femeie de 34 de ani, mamă şi soţie, care trăieşte în România anului 2011 - sunt un om din generaţia mea, cu tot ce înseamnă asta - încrezător sau pesimist".

În interviul din Ce se întâmplă, Doctore?, Raluca Turcan vorbeşte despre începutul carierei sale politice, despre cum şi-a cunoscut soţul şi cum a fost cerută în căsătorie: "Repede, frumos şi cum scrie la carte. Pe Valeriu l-am cunoscut tot pe baricadele politicii şi nu aveam prea mult timp pentru vieţile noastre personale. Atunci, pentru a nu ne pierde unul pe celălalt şi pentru că era o dragoste nebună, ne-am căsătorit destul de repede, culmea, tot într-o campanie electorală".

Soţul i-a fost prezentat de Călin Popescu Tăriceanu, cel care avea să-i devină mai târziu, adversar pe scena politică. "Mi-a fost prezentat profesional de omul care avea să-i ofere mai târziu cea mai dură nedreptate în carieră. Mie mi-a spus, când mi-a făcut cunoştinţă cu Valeriu, că este unul dintre cei mai buni specialişti în comunicare politică, pentru ca ulterior să-l demită doar pentru că devenise soţul meu, iar eu am avut curajul să spun ce gândesc. E vorba de Călin Popescu Tăriceanu. Acum, privind în urmă, chiar dacă politic am avut atât de multe dezacorduri cu domnul Tăriceanu, asupra unui lucru ne-am înţeles cu siguranţă. Valeriu e un om minunat!", spune Raluca Turcan.

Întrebată despre stilul unei femei politician, Raluca Turcan afirmă în Ce se întâmplă, Doctore?: "Feminin şi elegant. A face politică în România, pentru o femeie, este cumva o experienţă similară prezenţei într-o galerie de fotbal - există o doză mare de neeleganţă şi brutalitate. Eu cred că poţi susţine ferm un punct de vedere fără să fii primitiv sau grobian, fără să jigneşti sau să calci în picioare. În privinţa vestimentaţiei, mi-am propus să demontez clişeul că o femeie în politică trebuie să poarte uniformă".

În acelaşi interviu din Ce se întâmplă, Doctore?, Raluca Turcan vorbeşte şi despre proiectele sale în plan politic, cel mai important fiind legea referitoare la parteneriatul stat-biserică în domeniul asistenţei sociale: "Un proiect despre care cred că oferă soluţii de sprijin pentru multe categorii vulnerabile, de la copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, până la vârstnici sau victime ale calamităţilor naturale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici