Rapperul Plan B, recompensat cu trei premii Ivor Novello

Rapperul Plan B a fost marele câştigător al galei Ivor Novello Awards pe 2011, fiind recompensat cu trei distincţii, la cea de-a 56-a gală de decernare a acestor trofee, care a avut loc joi seară, la Londra, informează Reuters.

Urmărește
1 afișare

Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distincţii ale industriei muzicale britanice, premiază artiştii britanici mai degrabă pentru calitatea compoziţiilor lor decât pentru succesul lor comercial.

Muzicianul în vârstă de 27 de ani din Londra, al cărui nume real este Benjamin Drew, s-a impus la categoriile "compozitorul anului" şi "cel mai bun album" pentru materialul "The Defamation of Strickland Banks", iar single-ul său "She Said" a fost desemnat "cea mai cântată piesă a anului".

Rapperul Tinie Tempah a câştigat categoria "cel mai bun cântec contemporan" cu piesa "Pass Out", iar piesa "Becoming a Jackal" a grupului Villagers a fost desemnată "cea mai frumoasă melodie din punct de vedere muzical şi al versurilor".

Dizzee Rascal a primit trofeul Ivors Inspiration, iar fostul solist al grupului Free and Bad Company, Paul Rodgers, a primit un premiu pentru contribuţia extraordinară adusă la dezvoltarea muzicii britanice.

La categoria "cea mai bună coloană sonoră de film" s-a impus muzica din filmul de animaţie "Cum să îţi dresezi dragonul/ How To Train Your Dragon".

Premiul special internaţional a fost decernat muzicienilor Mathew Bellamy, Dominic Howard şi Christopher Wolstenholme din trupa Muse.

A 56-a gală a Ivor Novello Awards a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra şi a fost organizată de British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici