- Home
- Life-Entertaiment
- (31.05.2020, 19:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răspunsul lui Elon Musk după mesajul ironic al agenţiei spaţiale ruse: „Trambulina funcţionează”
De această dată competiţia s-a relansat. Prin trimiterea a doi astronauţi americani la ISS şi, prin aceasta, revenirea capacităţii Statelor Unite a de a trimite oameni în spaţiu - pe care o pierduse in 2011 -, Elon Musk a dezgropat securea razboiului cu Roscosmos, agenţia spaţială rusească.
Urmărește
5856 afișări
SpaceX a reuşit sâmbătă 30 mai pariul său de a trimite oameni în spaţiu. Cu câteva zile întârziere, din cauza vremii imprevizibile, astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken au zburat din Cap Canaveral în Florida către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon, propulasata de o rachetă Falcon 9.
"Trambulina funcţionează", a glumit duminică Elon Musk, în cadrul unei conferinţe de presă sustinuta alaturi de administratorul NASA Jim Bridenstine. Această ironie se referă la observaţiile lui Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse, care se amuza în 2014 cu privire la incapacitatea Statelor Unite de a trimite oameni în spaţiu. El spunea că astronauţii ar putea avea nevoie de o „trambulină” pentru a ajunge la ISS.
După aceasta remarca a lui Elon Musk şi în timp ce Dmitri Rogozin a fost ironizat pe reţelele de socializare ruse, purtătorul de cuvânt al Roscosmos, Vladimir Ustimenko, a scris pe Twitter: „Avem probleme cu înţelegerea isteriei declanşate de lansarea cu succes a capsulei Crew Dragon. Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple cu mult timp în urmă s-a întâmplat. " El a adăugat: „Acum, nu numai ruşii vor putea zbura către ISS, ci şi americanii. Şi asta este minunat!”
Purtătorul de cuvânt a subliniat importanţa existenţei a două sisteme de lansare către staţie, în cazul apariţiei unei probleme pe una dintre ele. Cu toate acestea, am văzut mesaje mai calduroase ...Motivul acestor schimburi de ironii este destul de clar: NASA trebuia sa cumpere de câţiva ani « bilete » la capsulele Soyuz pentru a-şi trimite astronauţii la ISS. O călătorie dus-întors era facturata 80 de milioane de dolari locul ... Un preţ mult mai mare decât cel al unei lansări a rachetelor SpaceX, care este în medie de 57 de milioane de dolari (pentru un zbor fără pilot). La sfârşitul acestor tranzacţii, Roscosmos ar putea pierde până la 10% din bugetul său anual. În aprilie, Dmitri Rogozin şi-a anunţat intenţia de a reduce costurile Roscosmos cu 30% pentru a putea lupta împotriva SpaceX pe terenul preţurilor. Şeful agenţiei spaţiale ruse, finanţata integral de stat, chiar s-a plâns de subvenţiile primite de SpaceX de la NASA.
Aceasta rivalitate dintre SpaceX şi Rusia isi are originile la inceputurile companiei. În 2001, Elon Musk a mers la Moscova cu scopul de a cumpăra rachete vechi pe care dorea să le transforme în rachete low-cost. Lipsa de entuziasm al ruşilor pentru proiectul său - şi, pentru a fi mai clar, dispreţul cu care l-au primit pe acest tânăr care nici măcar nu era implicat în industria spaţială l-a determinat pe Elon Musk, care tocmai implinise 30 de ani, sa-si înfiinţeze propria afacere şi sa fabrice propriile rachete de la A la Z în Statele Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe