Record de donaţii la gala amfAR 2011: peste 7 milioane de euro pentru lupta contra SIDA

Gala amfAR, fundaţia americană contra maladiei SIDA, înfiinţată de actriţa Elizabeth Taylor, a permis strângerea în scopuri caritabile a unei sume de peste 7 milioane de euro, fiind "cea mai importantă donaţie din istoria organizaţiei", au declarat, vineri, administratorii acesteia, citaţi de AFP.

Urmărește
1 afișare

La acest dineu de caritate, organizat în luxosul hotel Eden Roc din Cap d'Antibes, au luat parte peste 800 de persoane, printre care s-au aflat numeroase celebrităţi, inclusiv prinţul Albert al II-lea de Monaco şi logodnica lui Charlene Wittstock.

Trei membri ai juriului Festivalului de Film de la Cannes au fost prezenţi: Robert De Niro, preşedintele juriului, actorul britanic Jude Law şi actriţa americană Uma Thurman.

Actriţa americană Sharon Stone, care a prezentat în ultimii ani gala amFAR, a renunţat să participe la ediţia din acest an, din cauza unor angajamente profesionale.

Alte vedete au jucat, pe rând, rolul maestrului de ceremonii: Jane Fonda, Sarah Ferguson, Goldie Hawn, Courtney Love, Ivana Trump, Ludivine Sagnier, Bar Refaeli, Patrick Dempsey, Rosario Dawson, Freida Pinto, Eva Herzigova, Karl Lagerfeld, Misha Barton, Brook Shields, Gwen Stefani, Janet Jackson, Naomi Campbell şi Sean Penn.

Starurile s-au succedat la tribună pentru a scoate la licitaţie loturi preţioase, suma cea mai mare - 1 milion de euro - fiind obţinută pentru două partide de tenis cu prinţul Albert al II-lea de Monaco şi două lecţii de nataţie cu Charlene Wittstock.

Gala a fost marcată de numeroasele omagii aduse actriţei americane Liz Taylor, fondatoarea amfAR, decedată la vârsta de 79 de ani, în luna martie. O fotografie imensă a celebrei actriţe americane, realizată de Herb Ritts, a fost proiectată pe scenă.

După proiecţia unui film care a rememorat principalele etape din cariera lui Liz Taylor, cântăreaţa Janet Jackson a ţinut să o salute încă o dată pe aceea care "a aprins flacăra, o flacără pe care noi trebuie să o întreţinem pentru a continua să luptăm contra maladiei SIDA".

În 2010, gala amfAR a reuşit să strângă 5,36 milioane de euro. Pentru a asista la această gală, participanţii au plătit între 42.000 de euro şi 84.000 de euro pentru o masă cu 12 locuri. Tariful minim de intrare a fost fixat la 4.200 de euro.

amFAR este o fundaţie americană care luptă împotriva maladiei SIDA. Înfiinţată în 1985 de actriţa Elizabeth Taylor, amFAR a reuşit să strângă de atunci peste 240 de milioane de dolari, care au fost investiţi în 2.000 de programe de cercetare dezvoltate în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici