Repetiţie generală de amploare pentru nunta prinţului William, organizată miercuri, la Londra

Aproape 1.000 de militari britanici în ţinută de gală au participat, miercuri, în zori, pe străzile din Londra, la repetiţia generală pentru parada prevăzută pentru vineri, ziua nunţii prinţului William cu logodnica sa, Kate Middleton, informează AFP.

Urmărește
10 afișări

Cu puţin înainte de ora 04.00 GMT, soldaţii din infanteria, marina şi aviaţia britanică, în ţinute de gală, s-au aliniat şi au format un cordon uman de-a lungul traseului pe care cuplul regal îl va parcurge între catedrala Westminster şi palatul Buckingham.

Unii dintre militarii care vor participa la ceremonie sunt prieteni buni ai prinţului William, care este pilot în cadrul Royal Air Force (RAF).

Somptuoasa trăsură care îi va transporta pe tinerii căsătoriţi, ce vor fi urmaţi de membrii familiei regale britanice şi de o escortă de 160 de călăreţi, a fost scoasă la rândul ei pe străzile Londrei pentru această repetiţie, al cărei program a fost verificat la minut. La repetiţie au participat şi cele două automobile Rolls Royce care îi vor transporta pe membrii familiei regale.

În schimb, fanfarele nu au fost convocate, miercuri, pentru a nu-i deranja pe locuitorii din centrul Londrei la o oră atât de matinală.

Vineri, alaiul va trece prin faţa Parlamentului britanic şi a Big Ben-ului, prin Whitehall, cartierul ministerelor din Marea Britanie, unde se află şi reşedinţa premierului, Horse Guards Parade, Trafalgar Square şi The Mall, uriaşa alee care duce la palatul din parcul St. James. Această distanţă de 2,02 kilometri va fi parcursă în 15 minute, timp în care cuplul regal va saluta miile de spectatori prezenţi pe traseu.

Singura deosebire faţă de ceremonia reală este faptul că această repetiţie s-a derulat miercuri, sub un cer degajat şi într-o zi însorită, ceea ce nu pare a fi cazul, potrivit meteorologilor, vineri, în ziua nunţii regale.

Nicio eroare nu este permisă în acea zi, când două miliarde de telespectatori vor urmări în direct ceremonia. Alte două repetiţii vor avea loc până vineri, acestea fiind organizate în special pentru preoţii de la catedrala Westminster, pentru orchestre şi corul care va cânta în ziua nunţii.

Pregătirile pentru nunta regală au intrat într-un ritm accelerat pe ultima sută de metri, spre marea bucurie a turiştilor deja prezenţi în număr mare de-a lungul traseului, dintre care o mie au ocupat deja spaţiul din spatele grilajelor din faţa Palatului Buckingham.

Nu departe de acea zonă, în luxosul hotel Goring, unde Kate Middleton îşi va petrece ultima noapte înainte de căsătorie, sute de buchete de muşcate, crini şi trandafiri au sosit deja în număr mare. Hotelul în care familia Middleton va locui în ziua nunţii a fost înconjurat cu bariere de securitate încă din cursul dimineţii de miercuri.

Între timp, după ce au stat împreună weekend-ul trecut în casa părinţilor lui Kate - Carole şi Michael Middleton - care se află în satul Bucklebury din comitatul Berkshire din sud-estul Angliei, logodnicii îşi petrec ultimele zile până la nuntă separat.

Astfel, Kate a rămas acasă, urmând să meargă la Londra împreună cu familia ei joi şi să se cazeze la Hotelul Goring, în timp ce William s-a întors la Clarence House la Londra, pentru a petrece aceste zile cu tatăl său, prinţul Charles, şi cu fratele lui, prinţul Harry, care îi va fi cavaler de onoare.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici