- Home
- Life-Entertaiment
- DÜSSELDORF, (15.05.2011, 02:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reprezentanta Moldovei, trupa Zdob şi Zdub, locul al 12-lea în finala Eurovision 2011 - 2
Trupa Zdob şi Zdub, reprezentanta Moldovei la Eurovision 2011, s-a clasat pe locul al 12-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă, la Düsseldorf Arena, în timp ce reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat competiţia, iar trupa Hotel FM din România s-a situat pe locul 17.
Urmărește
15 afișări
Trupa Zdob şi Zdub, care a participat în finala Eurovision de anul acesta cu melodia "So Lucky", a obţinut un total de 97 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de România, iar câte 8 puncte au fost date de către Italia, Marea Britanie şi Irlanda.
La rândul său, Republica Moldova a acordat 12 puncte reprezentanţilor României, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Ucrainei.
Trupa moldovenească a mai participat la Eurovision în 2005, când a ocupat locul al şaselea.
Pe de altă parte, trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe locul al 17-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena, Germania.
Reprezentanţii României (Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz), care au participat la Eurovision cu piesa "Change", au obţinut un total de 77 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Italia şi Republica Moldova, 10 puncte - Belgia şi 8 puncte - Spania.
La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Greciei.
Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Paula Seling şi Ovi, care au participat cu piesa "Playing With Fire", ce s-a clasat pe locul al treilea în concurs.
Finala Eurovision 2011 a fost câştigată de reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, cu piesa "Running Scared". Ei au obţinut un total de 221 de puncte.
Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Raphael Gualazzi din Italia, cu 189 de puncte, şi Eric Saade din Suedia, cu 185 de puncte.
Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.
În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru România notele au fost anunţate de Malvina Cservenschi.
Un număr de 43 de ţări au fost înscrise la cea de-a 56-a ediţie a acestui concurs, organizat în Germania, după ce Lena Mayer-Landrut a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite".
În finala de sâmbătă au participat 25 de ţări: Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franţa, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Moldova (Zdob şi Zdub - "So Lucky"), Germania, România (Hotel FM - "Change"), Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia şi Georgia.
Concursul Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba şi Celine Dion.
La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc sau Israel.
EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956.
Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru acea vreme.
Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, competiţia a suferit numeroase schimbări. Pe măsură ce tot mai multe ţări doreau să ia parte la competiţie, a fost necesară stabilirea unui sistem de selecţie. Mai multe variante au fost testate până s-a ajuns la o formă stabilă.
Prima, a doua semifinală şi finala Eurovision 2011 au fost difuzate marţi, joi, respectiv sâmbătă, în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
-
Incendii devastatoare în Los Angeles: cel puţin 5 morţi şi zeci de mii de evacuaţi
Citește pe alephnews.ro: Actualizările Meta permit utilizatorilor să spună că persoanele din comunitatea LGBT+ sunt bolnave mintal. Cum se apără compania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe