- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (28.08.2013, 23:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roger Waters a spus o poveste despre totalitarism şi libertate, miercuri seară, la Bucureşti
Muzicianul britanic Roger Waters a spus o poveste despre totalitarism şi libertate, miercuri seară, într-un show care a durat două ore şi jumătate, în faţa Palatului Parlamentului din Capitală, la eveniment fiind prezenţi peste 50.000 de spectatori.
Urmărește
6 afișări
Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucureşti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.
Show-ul veteranului rocker Roger Waters a început spectaculos, cu perdele de artificii şi un avion care s-a "prăbuşit" pe scenă. De altfel, la începutul show-ului, scena era descoperită parţial, putând fi văzută printr-un zid enorm, construit special pentru acest spectacol.
Conceput la "milimetru", spectacolul a fost împărţit în două acte. În prima parte, în timpul pieselor a fost completat zidul uriaş, pe care erau proiectate imagini alb-negru şi 3D, pentru ca, în a doua parte, acest zid să fie distrus.
Publicul de la Bucureşti a făcut cunoştinţă cu personaje uriaşe, gonflabile, precum "profesorul terorist", care apare în piesa "Another brick in the wall", sau, spre final, un porc mistreţ uriaş, care avea tatuate pe el simboluri precum secera şi ciocanul, zvastica, dar şi logouri ale unor mari corporaţii.
Spectacolul a beneficiat de prezenţa unui cor de copii români, selectaţi special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa "Another brick in the wall", alături de uriaşul "profesor" gonflabil. Celebra piesă este unul dintre cele mai aşteptate momente din show-urile "The Wall", aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, iar România nu a făcut excepţie.
Waters "şi-a făcut temele" pentru concert, susţinând un mic discurs în limba română. "Bună seara! Bine aţi venit. Sunt foarte fericit că mă aflu aici", a spus Waters, înainte să le mulţumească copiilor români din cor pentru prestaţia lor pe scenă.
Din show nu au lipsit hiturile "Mother", "Good bye Blue Sky", "Hey you", Comfortably Numb".
În pauza dintre cele două părţi ale spectacolului, care a durat circa 15 minute, Waters a făcut un gest care a devenit un fel de tradiţie pentru show-urile lui. El s-a întâlnit în culise cu câţiva militari români rămaşi invalizi în urma participării lor la misiuni în Irak şi Afganistan. Artistul a dorit astfel să le mulţumească acestora pentru sacrificiul lor în operaţiunile de menţinere a păcii desfăşurate în aceste zone afectate de conflicte.
Muzicianul Roger Waters a ajuns în România cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa miercuri, în jurul orei 15.00, cu câteva ore înaintea show-ului "The Wall".
Înainte de a susţine concertul din Piaţa Constituţiei, Roger Waters s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Waters şi Zgonea au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti. Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului, pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".
Superproducţia "The Wall" este inspirată de cel de-al unsprezecelea album, omonim, al trupei Pink Floyd. Considerat o adevărată capodoperă, show-ul "The Wall" este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se în prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multidimensională fabuloasă despre care întreaga presă internaţională vorbeşte la superlativ.
Primul turneu "The Wall" a început pe 15 septembrie 2010, în Toronto, Canada, şi a continuat cu noi reprezentaţii în America de Nord, Europa, Australia şi America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audienţă - 192 de concerte şi peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum trei ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului "The Wall" de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioară aparţinându-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.
De-a lungul timpului, producţia originală a celebrului album "The Wall" a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susţinut de Pink Floyd în 1980 şi încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii Zidului Berlinului, în faţa a peste 200.000 de oameni. "The Wall" rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generaţii de fani.
(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe